Og måske kan du få betalt via Omstillingsfonden. Tjek det ud her!
Du skal til at lære noget nyt. Du er fuld af forventning. Og du glæder dig til at begynde på dit studie. Men du har kun lige fået taget hul på stoffet, før du må erkende, at det kniber med at finde tiden til at fordybe dig. Og måske er det nye stof (endnu) ikke helt så spændende eller relevant, som du troede …
Er det et scenarie, du frygter? Bare rolig, det er du ikke ene om. Det kan være overvældende at tage hul på et nyt studie. Heldigvis er der en hel del, du kan gøre for at sikre dig en god start og et vellykket studieforløb. Her er 9 tips og tricks, der gør dig flyvende fra dag 1.
Det tager tid at tilegne sig ny viden. Og har du en tætpakket kalender, er det en god idé at tage stilling til, hvad du kan nedprioritere for at få plads til studiet – og lave en plan for de første uger, så du kommer godt fra start. Justér og byg videre på planen, når du er kommet godt i gang.
BONUSTIP: Få hjælp til at finde tidslommer til at studere med denne GRATIS guide.
Det er dagligdagen, der kan være en udfordring, når du skal finde tid og plads til dine nye aktiviteter. Bor du sammen med familie eller andre, bør I sammen blive enige om at skabe tid til dit studie, så du kan prioritere det med ro i sindet.
Stil spørgsmål, kommentér og engagér dig i undervisningen. Din undervisers fornemste (og eneste) opgave er at hjælpe dig til at få mest muligt ud af undervisningen, så du kan bruge det, du lærer i dit nuværende job og din fremtidige karriere. Bed om eksempler på, hvad du kan bruge teorierne og modellerne til, så du nemmere kan overføre din nye viden til praksis.
I hvert fald ikke når du studerer hos SmartLearning. Brug de onlinefora, du og dine medstuderende får adgang til – og vend løbende jeres oplevelser, udbytte og forståelse af undervisningen. Ud over at blive en del af et fagligt fællesskab, giver det dig mulighed for at udvide dit netværk og din horisont med nye perspektiver.
Forvent ikke, at ‘brikkerne’ kommer i en rækkefølge, der virker logisk. Nogle uger kan virke ‘underlige’ – og i andre ‘ser du lyset’, men bare rolig … der går sandsynligvis ikke længe, inden tingene begynder at falde på plads og du får skabt overblik og sammenhæng.
Akademi- og diplomuddannelser er ‘praksisnære’. Det betyder, at du kan bruge det, du lærer – indhold, teorier og modeller – i konkrete arbejdsopgaver. Det kræver lidt tid og øvelse at lære det, men når først du har knækket koden, høster du (og din arbejdsplads) for alvor frugterne af investeringen i dit kompetenceløft.
Din studieplan hjælper dig med at bevare overblikket. I løbet af dit studie får du vejledning fra din underviser om områder og aspekter, der erfaringsmæssigt fylder og tager tid. Byg den viden ind i din plan, så den forbliver relevant og brug den studietid, du har planlagt.
Både indhold og sprog kan være svært at ‘fordøje’ – og måske giver det nye stof ikke den store mening i første omgang. Et godt tip er: skab dig overblik over kapitlernes indhold, inden du går i dybden – og tag noter! Det vil hjælpe dig til både at forstå og anvende stoffet.
Vi har spurgt SmartLearnings studievejleder Liselotte, der hver dag taler med studerende om deres efteruddannelse. Hun fortæller, at der er mange forskellige tilgange til at vælge fag, alt efter hvilken type man er.
Du har ikke været på skolebænken i mange år, og du er i tvivl, om det er noget for dig at tage en efteruddannelse.
Start med et fag, der lægger sig op af noget, du allerede har praktisk erfaring med. Så har du større chance for at få en succesoplevelse og opbygge noget selvtillid, inden du kaster dig ud i noget helt nyt.
Du kan også tage et kursus i indledende studieforberedelse, hvor du på kun 4 uger bliver trænet i at være studerende igen.
Du vil gerne lære noget, du kan bruge uanset om du skifter opgaver, job eller branche i fremtiden.
Gå efter et af de fag, der altid er guld værd på dit CV. Gode bud kunne være:
Du elsker at lære nyt og er klar til nye udfordringer. Måske keder du dig lidt i dit arbejdsliv, og trænger til at ryste posen.
Scroll igennem dine mange muligheder her – og se, hvad der fanger din interesse. Prøv også at læse om et par fag, der umiddelbart er langt fra dit felt – måske finder du din næste faglige interesse?
Du vil gerne have løsninger på problemer, du står i her og nu.
Gør dig klart, hvilke kompetencer du mangler i din hverdag. Måske har du ikke brug for en hel uddannelse lige nu, men du kan sagtens blande fag fra forskellige uddannelser, så de passer til lige præcis dine behov. Se dine mange muligheder her.
Du er glad for din faglighed, men du er også nysgerrig på, hvad dine kolleger og samarbejdspartnere laver. Du vil ikke være ekspert på et nyt område, men du vil gerne lære at tale samme sprog som dem i IT, økonomi, jeres marketingbureau eller nogle helt andre.
Tænk ud af boksen! Undersøg flere uddannelsesområder og se, om der er et fag, der kunne være en spændende tilføjelse til din viden. Kontakt studievejledningen, hvis du er i tvivl om dit niveau.
I modsætning til den alsidige type, elsker du at nørde din egen faglighed – og kan blive helt opslugt og glemme tid og sted, når du arbejder.
Hvis du har fundet en niche, som du er god til og synes er spændende – så er det bare med at dyrke det! Vælg et fag, der giver dig endnu mere viden om dit felt.
Har du allerede en AU, er det måske nu, du skal overveje at bygge ovenpå med en Diplom-uddannelse?
Du er typen, der elsker 5-års-planer, og din karriere har haft en klar rød tråd fra din første uddannelse, din erhvervserfaring og til din efteruddannelse. Du ved allerede, hvad dit næste karrieremål er, nu mangler du bare kompetencerne.
Du ved allerede, hvad du vil. Brug søgefunktionen her til at finde dit fag.
Kan du ikke finde det perfekte fag? Så kontakt studievejledningen, så guider Liselotte dig i, hvordan du får de kompetencer, du leder efter.
Du har selv tillært dig en masse kompetencer, men du mangler både papir på dine evner og flere værktøjer og inspiration.
Er du en haj til kreative opgaver, er du hende der altid ender med at lede projekterne, eller er du den med bedst forståelse for nye IT-systemer?
Nu er det tid til at få papir på dine evner – det kan være godt for både din karriere og løn. Med en efteruddannelse får du også nye værktøjer, inspiration og netværk med ligesindede oveni hatten.
Kontakt studievejledningen – så kan I sammen vurdere, hvad der er bedst for dig. Liselotte kan vejlede dig i, hvilke fag der matcher dit niveau og eventuelt hjælpe dig med en realkompetence-vurdering (RKV).
Du vil rigtigt gerne udvikle dig både fagligt og personligt, men har svært ved at få et deltidsstudie til at passe ind i din travle og tætpakkede hverdag. Koncentreret viden og lavpraktiske værtøjer er derfor lige dig, når du skal løse konkrete udfordringer i dit arbejde.
Er tiden og timingen ikke til et deltidsstudie, og har du brug for nye kompetencer her og nu? Så tag et kig på GetSkills – SmartLearnings univers af korte værktøjsbaserede kurser inden for ledelse og AI.
Kurserne giver ikke ECTS-point – til gengæld får du (på under 2 timer) værdifuld viden og værktøjer til at tackle konkrete udfordringer i dit job her og nu! Se de korte kurser hos Getskills
Det lyder måske lidt som et uopnåeligt scenarie fra ‘den perfekte verden’. Men med en klar plan er du faktisk godt på vej til at tage ejerskab over din karrierevej og fremtid.
Vil du have hjælp til første skridt?
Download vores GRATIS lynguide ‘Guide til din karriere – Tag kontrol over din fremtid nu!’ – og få værktøjerne til at skabe overblik og planlægge din karriere effektivt.
✅ Hjælp til målrettet karriereplanlægning med en trin-for-trin vejledning.
✅ Kortlæg dine vigtigste arbejdsværdier – og forstå hvordan de påvirker din arbejdstilfredshed.
✅ Opdag hvordan du bruger dit nuværende job som træningsbane for din fremtidige karrierevej.
✅ 5 konkrete handlinger, du kan udføre NU for at skabe retning for din fremtidige karriere.
✅ Skab et solidt udgangspunkt for at udnytte karrieremulighederne på din arbejdsplads.
Er du klar til at tage første skridt mod en målrettet karriereplanlægning?
Hvert år får vi en pulje penge, som vi fordeler efter “først til mølle” princippet. Så skynd dig at læse videre og se om du er i målgruppen.
Du kan søge, hvis du kan svare ja til de her spørgsmål:
Kan du svare ja til det hele? Så er omstillingsfonden skræddersyet til dig!
Du får betalt dit fag ved at tilmelde dig faget, og undervejs i processen får du mulighed for at søge om omstillingsfond. Så 1-2-3 - sæt igang!
Er du en af de heldige, som kan få midler, så betyder det, at du kan søge omstillingsfond til stort set alle vores fag.
Her kan du se, hvordan du afgør, hvilke fag du kan få tilskud til:
Oh no er puljen løbet tør for midler? Intet problem, du kan stadig søge midler fra Omstillingsfonden, i forbindelse med at du tilmelder dig dit fag. Du kommer på en venteliste, og hvis vi skulle være så heldige, at vi får ekstra midler, så er du først i køen.
Hvis vi desværre ikke får flere midler, så hører du fra os, så vi kan finde ud af, om vi skal finde en anden måde, du kan betale dit fag på eller du vil afmeldes faget.
„Som verden er i dag, er det nødvendigt løbende at opgradere sin viden. Mit råd er: Har du lysten, så gå i gang!“
Jens, tidligere studerende
„Jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg har valgt rigtigt! Tak SmartLearning, for fleksibilitet, muligheder, alternativt mindset mv!“
Kristina, tidligere studerende
Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.
Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!
Er du på udkig efter viden og værktøjer, du kan bruge med det samme til at løse en konkret udfordring? Så besøg SmartLearnings 'lillesøster' GetSkills, der udbyder korte værktøjsbaserede online-kurser inden for ledelse og IT.
Vores Akademiuddannelser er skræddersyet til travle voksne som dig, der vil udvide horisonten og styrke karrieren - uden at parkere de daglige arbejdsopgaver eller gå på kompromis med privatlivet.
Vores diplomuddannelse er for dig, der har styr på arbejdslivet og allerede har en kort videregående uddannelse, men som tørster efter mere – mere viden, mere karriere, mere personlig og faglig udvikling.
GetSkills er SmartLearnings univers af mikrokurser inden for ledelse og AI. Kurserne klæder dig på med værdifuld viden, værktøjer og konkrete færdigheder, du kan tage i brug med det samme. Et perfekt supplement til dig, der allerede er i gang med at videreuddanne dig - og er vild med lavpraktiske værktøjer, du kan bruge i dit job med det samme.
+45 3615 4519
Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00
Det er ikke altid lige let at finde vej i uddannelses-junglen. Hvilket niveau skal du starte på? Kan du få tilskud? Hvad kræver det egentlig at studere?
De fleste er faktisk i tvivl, når de starter på deres rejse med efteruddannelse. Derfor sidder vores studievejleder Liselotte klar til at hjælpe i din unikke situation – online, naturligvis!
Online undervisning er i rivende udvikling og findes efterhånden i mange former og farver. Hos SmartLearning har vi nørdet online læring længe inden det blev moderne. Faktisk har vi 30 års erfaring.
Er undervisningen så gammeldags og støvet, spørger du? Langt fra! Vi ELSKER at nørde læring, ny teknologi og tendenser. Ja faktisk ser vi os selv lidt som en frontrunner på det område. Vil du lære os bedre at kende? Så læs mere om os her.
„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“
Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef