Niveau

Kort Videregående Uddannelse (KVU)

Fremtidsmuligheder

Diplomuddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Velkommen til Akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling! Uddannelsen er til dig, der brænder for at gøre agendaen grøn og strategien bæredygtig, så din virksomhed kan finde sin plads i en ny verdensorden.

 

Forestil dig et liv, hvor du hver dag gør en forskel for verden. På virksomhedsplan får du muligheden for virkelig at gøre en forskel i stor skala - og endda gøre det til din levevej. Tal om et meningsfuldt arbejdsliv, hva?

 

Klimabevidste forbrugere (som dig) er med til at presse virksomhederne til at tage ansvar - og til at imødekomme den efterspørgsel, har virksomhederne brug for dig! Én med viden og kompetencer indenfor bæredygtighed og grøn omstilling, som kan hjælpe med at sætte, beregne og afrapportere på klimamål - og selvfølgelig endnu vigtigere: Søsætte initiativer, der gør en reel forskel.

På den måde styrker du virksomheden og dens brand, samtidig med at du arbejder for den fælles grønne dagsorden. Det er win-win!

Vi klæder dig på med skarpe kompetencer så du kan analysere bæredygtige problemstillinger, foretage klimaberegning og lave en strategi, der skaber resultater i en verden som skriger på bæredygtige løsninger.

Uddannelsen (eller enkeltfag fra uddannelsen) kan også være for dig, der for eksempel er leder, og gerne vil have kompetencerne til at lede din virksomhed i en verden, der stiller større og større krav til bæredygtighed og grøn omstilling.

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder, at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer at udarbejde indsatser der kan reducere klima inden for scope 3 eller optimere ressourceanvendelse 

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele akademi-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Akademiuddannelsen i Bæredygtighed og grøn omstilling svarer til en Kort Videregående Uddannelse (KVU) og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (20 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge valgfag for 30 ECTS, der gør din faglighed unik. Du må gerne tage valgfag fra andre akademiuddannelser, men du må maks have 10 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Afgangsprojekt

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for AU i Bæredygtighed og grøn omstilling her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning kan du finde den i vores bibliotek over tidligere studieordninger

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • Har du en erhvervsuddannelse? Perfekt – du er allerede i målgruppen og kan optages
 • Har du gymnasiet i bagagen eller noget tilsvarende? Tilsæt to års erfaring på arbejdsmarkedet, og du er klar til at blive optaget
 • Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Har du brug for at varme op til din akademiuddannelse? Uanset om du er helt grøn eller bare skal have genopfrisket hvordan det er at studere, så er vores to skræddersyede indledende kurser din genvej til succes på akademiuddannelserne.
Du kan blive klogere på vores indledende kurser lige her.

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag springet og bliv en efterspurgt forandringsagent indenfor klimaberegning, strategi og forretningsmodeller med en Akademiuddannelse (AU) i Bæredygtighed og grøn omstilling. Du bliver klar til at gå ind i en grøn nøglerolle, hvor din ekspertise kan være afgørende for din virksomheds succes.

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Diplomuddannelse og senere hen en Mastergrad. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Maria, 51 år

Maria er leder i en mellemstor virksomhed. Hun elsker sit arbejde, men nu drømmer hun om også at gøre en grøn forskel gennem sit arbejde. Marias job er meget krævende, så hun kan ikke afsætte meget tid til studiet, og der kan komme semestre, hvor hun må prioritere arbejdet 100%, så hun planlægger med højst 10-15 ECTS-point pr. år.

Maria bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

Maria begynder stille og roligt med 5 ECTS-point pr. semester

 •   Ledelse af bæredygtig udvikling (5 ECTS)
 •   Bæredygtig forretningsforståelse (5 ECTS 

Andet år:

Maria tager et fag i januar-februar og holder pause fra sit studie resten af foråret

 •   Klimaregnskaber (5 ECTS
 •   Grøn omstilling i praksis (10 ECTS)

Tredje år:

 •   Virksomhedens bæredygtige strategi (10 ECTS)
 •   Her tager Maria ikke nogen fag pga. travlhed på arbejdet

Fjerde år:

 •   Bæredygtighed og adfærdsdesign (5 ECTS) forår 2
 •   Projektledelse (10 ECTS)

Femte år:

 •   Afgangsprojekt (10 ECTS)

Yunus, 28 år

Yunus har været nogle få år på arbejdsmarkedet, hvor han har arbejdet med økonomi. Men han har opdaget, at han er langt mere passioneret for bæredygtighed. Yunus er ivrig efter at komme i gang med at skifte karriereretning, og vil gerne studere aftener og weekender. Yunus ved allerede, at han gerne vil tage projektledelse som valgfag.

Yunus bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 •   Bæredygtig forretningsforståelse (5 ECTS)
 •   Bæredygtighed og adfærdsdesign (5 ECTS)
 •   Grøn omstilling i praksis (10 ECTS)

Andet år:

 •   Klimaregnskaber (5 ECTS)
 •   Virksomhedens bæredygtige strategi (10 ECTS)
 •   Projektledelse (10 ECTS)

Tredje år:

 •   ESG-rapportering (5 ECTS)
 •   Afgangsprojekt (10 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning