Niveau

Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)

Fremtidsmuligheder

Masteruddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Velkommen til Den merkantile diplomuddannelse! Uddannelsen er til dig, der interesserer dig for handel. Uanset om du vil lære mere om økonomi eller kommunikation - eller en blanding - er det her uddannelsen til dig.

 

Merkan.. hva' for noget? Det merkantile område dækker alt med handel. Det betyder, at det er uddannelsen for dig, der vil vide mere om hvordan virksomheder sælger produkter/ydelser og tjener penge. En spændende og brugbar uddannelse, der åbner mange døre for dig - uanset om du vælger at specialisere dig i økonomi eller kommunikation.

 

Elsker du at se Løvens Hule og synes det er spændende, hvordan man kan gå fra god idé til virksomhed med et plus på bundlinjen? Er du selvstændig og vil gerne lære at tage gode beslutninger for din virksomhed? Eller vil du gerne hjælpe en anden virksomhed med at vækste? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

At drive virksomhed er en kompleks størrelse. Både for den selvstændige og store internationale virksomheder med hundredevis af medarbejdere. 

På den merkantile diplomuddannelse kan du lære at fra forretningsudvikling, projektledelse, regnskab, strategisk ledelse, kommunikation og meget mere - alt sammen essentielle værktøjer, når man driver en virksomhed.

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer nye teorier og metoder at kende eller benytte nye løsningsmodeller.

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele diplom-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Den merkantile diplom svarer til en Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)  og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (15 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge en række valgfag - de gør din faglighed unik. Omfanget af valgfag afhænger af, hvilken uddannelsesretning, du går med, men her får du et overblik over valgfagene, som er på uddannelsen

Afgangsprojekt

   

Retning økonomi og regnskab  – dyk ned i en verden af tal

På retning økonomi og regnskab fokuserer vi på alt det, som du har brug for at vide, for at kunne sidde i en økonomistyrings- eller regnskabsfunktion. Lyder det som noget for dig, så skal du ud over de obligatoriske fag vælge minimum 15 ECTS mellem de her fag, som er det vi kalder for retningsspecifikke fag:

    

Uden retning - frihed til at Vælge

Kører du uden retning, er det op til dig at skabe din unikke uddannelse. Du har frihed til at sammensætte og præge din uddannelse, så den passer til dig. Du skal selvfølgelige have de obligatoriske fag på uddannelsen, og så gælder: 

 • Valgfag for 30 ECTS. Vælg dem, der får din læselyst til at spire
 • Du må gerne tage valgfag fra andre diplomuddannelser, men du må maks have 15 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

 

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for Den merkantile diplom her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning, så kan du finde den i vores bibliotek over historiske studieordninger

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • første krav - du skal have en faglig relevant Kort Videregående Uddannelse, som f.eks. en akademiuddannelse. På diplom i ledelse kan alle uddannelser være relevante
 • andet krav - har du haft to års relevant erfaring på arbejdsmarkedet efter du fik din adgangsgivende uddannelse? Skønt, du er klar til at blive optaget
  • Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag skridtet og løft dine færdigheder til et nyt niveau med en Merkantil diplomuddannelse. Du bliver klædt på til at indtage en nøglerolle uanset hvor du lander i det merkantile område. Med dyb viden om forretningsforståelse og de nyeste værktøjer til effektivt at projektlede, bliver du en stærk ressource, der kan drifte og drive innovation i enhver virksomhed.

Fokuserer du din merkantile diplomuddannelse mod økonomi og regnskab bliver du klædt på til at indtage en nøglerolle uanset om du lander i en økonomistyring- eller regnskabsfunktion. Med dyb viden om forretningsforståelse og de nyeste værktøjer til effektivt at udarbejde årsrapporter og komme med oplæg til økonomiske beslutningsgrundlag, bliver du en stærk ressource, der kan understøtte og sikre sund økonomi i din virksomhed.

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Masteruddannelse. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Hvordan kan et uddannelsesforløb se ud på den merkantile diplomuddannelse?

Mikkel, 35 år

Mikkel færdiggjorde sin akademiuddannelse sidste år, men han er blevet nysgerrig på at lære mere. Især relationer og kommunikation har hans interesse. Mikkel er alene med 3 børn, så han har ikke meget tid til at studere i hverdagen.

Mikkel holder sig til 10-15 ECTS-point pr. år og bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Forandringskommunikation i et relationelt perspektiv (5 ECTS)
 • Kommunikation og organisation (5 ECTS) – fra Diplom i Ledelse

Andet år:

 • Personlig og interkulturel kommunikation (5 ECTS)
 • Strategisk ledelse (5 ECTS) – fra Diplom i Ledelse

Tredje år:

 • Projektledelse (5 ECTS)
 • Forretningsforståelse (10 ECTS)

Fjerde år:

 • Ledelse og kompetenceudvikling (5 ECTS)
 • Strategisk ledelse og økonomistyring (5 ECTS)
 • Mikkel holder pause fra studiet i efteråret

Femte år:

 • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Karen, 50 år

Karen sidder med ansvaret for både salg og markedsføringen i samarbejde med to account managers og marketingafdelingen. Hun vil gerne have en endnu bedre økonomisk forståelse, så hun kan forbedre sit økonomiske overblik og styring. Karen har ambitioner om at få mere ansvar i sit nuværende job, og det kræver kompetenceudvikling.

Karen bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Forretningsforståelse (10 ECTS)
 • Projektledelse (5 ECTS)

Andet år:

 • Investering og Finansiering (10 ECTS)
 • Internt og eksternt regnskab (10 ECTS)

Tredje år:

 • Strategisk ledelse og økonomistyring (5 ECTS)
 • Ledelse og kompetenceudvikling (5 ECTS) – valgfag fra Diplom i Ledelse
 • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning

Hjælp