Niveau

Kort Videregående Uddannelse (KVU)

Fremtidsmuligheder

Diplomuddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Velkommen til Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring! Her får du brug for både dine kreative og strategiske tanker. Uddannelsen er for dig, der vil lære at skabe effektiv markedsføring og drive din virksomhed frem i en globaliseret verden. 

 

Salg og markedsføring er dicipliner der kombinerer forretningsforståelse, strategisk overblik, forståelse for forbrugeradfærd, indsigt i målgrupper og kreative idéer. Uddannelsen er både for dig, der vil arbejde udelukkende med salg og markedsføring, dig der allerede arbejder i feltet men vil opdateres på de nyeste tendenser, og for dig, der er virksomhedsejer, selvstændig eller lignende og vil løfte din virksomheds salg til nye højder.

 

Hvad er en virksomhed, hvis den ikke sælger noget? Uanset om du vil sælge i traditionel forstand eller for eksempel tiltrække studerende til en uddannelse, så er dine kompetencer indenfor salg og markedsføring altafgørende for, at din virksomhed eksisterer.

Med en akademiuddannelse i salg og markedsføring får du alle de vigtigste indsigter og kompetencer, så du kan analysere markedsforhold, konkurrenter, lægge en strategi, der skaber resultater i et marked med ny teknologi og trends om hvert et hjørne - og meget mere.

Det er en spændende og alsidig uddannelse, som er relevant for dig uanset om du er ny eller kendt i branchen, skal eksekvere på strategierne eller blot lægge dem, skal arbejde direkte med markedsføring eller blot lede medarbejdere eller bureau, arbejder med B2B eller B2C, nationalt eller internationalt - vi kunne blive ved! 

Med andre ord, kan du sammensætte en hel eller en del af en uddannelse i salg og markedsføring, som passer præcist til dit behov her og nu. Vi glæder os til at møde dig - online, naturligvis.

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer at udarbejde marketingplaner eller udvikle en digital strategi.

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele akademi-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Akademiuddannelsen i Salg og Markedsføring svarer til en Kort Videregående Uddannelse (KVU) og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (30 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge valgfag for 20 ECTS, der gør din faglighed unik. Du må gerne tage valgfag fra andre akademiuddannelser, men du må maks have 15 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Afgangsprojekt

 

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

 

En sidegevinst! Bliv Merkonom - sådan får du titlen i hus

Måske du på vej til din akademiuddannelse kan få et merkonombevis. Det eneste du skal gøre er at samle dine ECTS, så du har 40 ECTS-point fra det merkantile fagområde. Er du i tvivl om, hvilke fag der er med i den klub? Vi har en oversigt til dig lige her.

Et godt råd - planlæg med omtanke. Hvis du drømmer om at gå videre og gøre din merkonom til en hel Akademiuddannelse, skal du være opmærksom. Du skal nemlig sørge for, at dine fag har den helt rigtige sammensætning, som du kan læse mere om på hver enkelt uddannelsesside

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for AU i Salg og markedsføring her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning, så kan kan du finde den i vores bibliotek over historiske studieordninger

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • Har du en erhvervsuddannelse? Perfekt – du er allerede i målgruppen og kan optages
 • Har du gymnasiet i bagagen eller noget tilsvarende? Tilsæt to års erfaring på arbejdsmarkedet, og du er klar til at blive optaget
 • Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Har du brug for at varme op til din akademiuddannelse? Uanset om du er helt grøn eller bare skal have genopfrisket hvordan det er at studere, så er vores to skræddersyede indledende kurser din genvej til succes på akademiuddannelserne. Du kan blive klogere på vores indledende kurser lige her.

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag springet og bliv en efterspurgt specialist i handels- og marketingbranchen med en Akademiuddannelse (AU) i Salg og markedsføring. Du bliver klar til at gå ind i en nøglerolle som marketingkoordinator, key account manager, eller marketing manager, hvor din ekspertise kan være afgørende for din virksomheds succes.

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Diplomuddannelse og senere hen en Mastergrad. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Bastian, 27 år

Bastian fik efter gymnasiet arbejde i en stor detailkæde. Her har han opnået en betydelig erfaring inden for salg og kundeservice, men føler nu behov for uddannelse inden for salg og markedsføring for at komme skridtet videre i sin karriere. Hans drøm er at arbejde på detailkædens hovedkontor.

Bastian bygger sin uddannelse op sådan her: 

Første år:

 • Marketingstrategi og forretningsudvikling (10 ECTS)
 • Salg og salgspsykologi (10 ECTS)

Andet år:

 • Marketingplanlægning og -forhandling (10 ECTS)
 • Strategisk salg og Key Account Management (10 ECTS)

Tredje år:

 • Markedsinformation og -analyse (10 ECTS)
 • Bastian bliver tilbudt job som souschef i den butik han arbejder i og tager et semester uden fag for at fokusere 100% på den nye opgave

Fjerde år:

 • Afgangsprojekt (10 ECTS)

Megan, 49 år

Megan er ejer af en lille startup virksomhed. Virksomheden har ikke råd til en marketingmedarbejder, men køber lidt hjælp af et bureau af og til. Megan vil gerne være bedre til at samarbejde med bureauet og lave mere markedsføring selv. Derfor starter hun med at tage ét fag i digital markedsføring, men hun opdager hurtigt at hendes nye viden øger virksomhedens salg og beslutter derfor at tage en hel uddannelse.

Megan bygger sin uddannelse op sådan her: 

Første år: 

 • Digital markedsføring (10 ECTS)

Andet år:

 • Marketingstrategi og forretningsudvikling (10 ECTS)
 • Markedsinformation og -analyse (10 ECTS)

Tredje år:

 • Camillas søn skal konfimeres og derfor vælger hun at skrue ned for studieaktiviteter i år
 • Marketingplanlægning og -forhandling (10 ECTS)

Fjerde år

 • Anvendelse af kunstig intelligens (10 ECTS)
 • Afgangsprojekt (10 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning

Hjælp