Niveau

Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)

Fremtidsmuligheder

Masteruddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Vil du have nogle af tidens allermest eftertragtede og spændende kompetencer? Vil du være med at til forme fremtidens softwareløsninger? 

Velkommen til Diplomuddannelsen i Softwareudvikling!

 

At tage en diplomuddannelse i softwareudvikling er virkelig at tage dine skills til næste level. Glæd dig til at lære, nørde, finde kreative løsninger og tackle helt virkelighedsnære problemer, når du åbner Narnia-skabet ind til en verden af arkitektur, integration, test, design - og ikke mindst programmering.

 

Da mange af os voksede op, fik vi at vide, at det var "den sikre vej til et godt job" at tage en uddannelse indenfor økonomi eller jura. Vi kan diskutere om det stadig gælder, men én ting er sikkert: Alle sikre veje til et godt job er blevet overhalet indenom af IT-uddannelserne!

Om du tager Diplom i softwareudvikling for jobsikkerheden, udsigten til en høj løn eller fordi du elsker at forstå og udvikle software - det er helt op til dig.

Uanset hvad, så er du startet på en rejse, hvor du vil blive udfordret, frustreret, nysgerrig og få succesoplevelser med at løse praktiske problemer i en virksomhed eller i din dagligdag med software. God fornøjelse!

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer at designe og integrere enterprise it-løsninger.

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele diplom-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Diplomuddannelsen i Softwareudvikling svarer til en Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)  og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (30 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge valgfag for 15 ECTS, der gør din faglighed unik. Du må gerne tage valgfag fra andre diplomuddannelser, men du må maks have 10 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Afgangsprojekt

 

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for Diplom i Softwareudvikling her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning, så kan du finde den i vores bibliotek over historiske studieordninger

 

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • første krav - du skal have en faglig relevant Kort Videregående Uddannelse, som f.eks. en akademiuddannelse. På diplom i ledelse kan alle uddannelser være relevante.
 • andet krav - har du haft to års relevant erfaring på arbejdsmarkedet efter du fik din adgangsgivende uddannelse? Skønt, du er klar til at blive optaget. 
 • Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag skridtet og løfte dine udvikler færdigheder til et nyt niveau med en Diplomuddannelse i Softwareudvikling. Du bliver klædt på til at indtage en nøglerolle uanset om opgaven handler om, design, arkitektur eller konstruktion af softwaresystemer. Med dyb viden om softwareudvikling og de nyeste værktøjer til effektivt design og systemintegration, bliver du en stærk ressource, der kan drive teknologiske fremskridt og innovation i enhver organisation

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Masteruddannelse. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Jasmin, 32 år

Jasmin har de sidste 7 år arbejdet som softwareudvikler hos en virksomhed, der arbejder med udvikling og videreudvikling af it-løsninger til detailhandlen i Norden. Jasmin har høje ambitioner og vil gerne forfremmes til en højere stilling i afdelingen. Hendes første skridt mod den drøm er at tage Diplom i Softwareudvikling.

Jasmin bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Udvikling af store systemer (10 ECTS)
 • Systemintegration (10 ECTS)

Andet år:

 • Test (10 ECTS)
 • Databaser for udviklere (5 ECTS)

Tredje år:

 • Sikkerhed (10 ECTS)
 • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Lars, 49 år

Lars arbejder med udvikling af softwareløsninger til transportsektoren og selv om han allerede har en videregående uddannelse kombineret med en masse kurser og erfaring indenfor softwareudvikling, er der nu opstået et behov for at lære de nyeste teknologier og metoder for at arbejde med virksomhedens nyeste udviklingsprojekter. Det er vigtigt for Lars, at han sideløbende med arbejde og studie har tid til sin familie, og derfor tager han nogle pauser i løbet af studiet.

Lars bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Systemintegration (10 ECTS)
 • Databaser for udviklere (5 ECTS)

Andet år:

 • Interfaceprogrammering (10 ECTS)
 • Lars tager en pause fra studiet dette semester

Tredje år:

 • Udvikling af store systemer (10 ECTS)
 • Test (10 ECTS)

Fjerde år: 

 • Lars tager endnu en pause og en lang ferie med familien
 • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning