To personer der smiler

Tja, det er lidt som at spørge: "Hvor mange kopper kaffe drikker man om dagen?". 

Det svinger nemlig fra person til person og fra dag til dag (er det for eksempel mandag, skal der lidt mere af den sorte eliksir til at få mig ud af fjerene…)

Du kender det – nogle af os er sprintere og andre maratonløbere, når det kommer til at studere. Nogen dykker dybt ned i læsningen og bruger 20-25 timer ugentligt, mens andre swiper gennem stoffet på 5-10 timer.

Nogle elsker at læse i forvejen, andre bliver motiveret, når eksamen nærmer sig.

Det officielle pejlemærke fra Uddannelses- og Forskningsministeriet siger cirka 25 timer pr. ECTS, men hey– det er jo ikke en one-size-fits-all.

Hvor trænet du er i at studere, hvor hurtigt du læser og hvor meget du allerede ved, spiller alt sammen en rolle i, hvor meget tid, du bruger. 

Og så er der jo den intense tid før eksamen, hvor tiden bare flyver af sted.

Ikke to fag er ens – forskelligt materiale, forskellig mængde læsning og forskellige typer opgaver kan have en betydning for, hvor lang tid du skal bruge.

Og nogle gange bruger vi smarte værktøjer i undervisningen, der kan skræddersy din læringsrejse, så du kan bruge tiden på det, der virkelig tæller (og ikke det, du allerede har styr på).

Vi ville sådan ønske, vi kunne give dig et godt svar på dit spørgsmål. Men realiteten er, at det er vidt forskelligt.

Men det vi faktisk kan sige er, at DU er herre over hvornår, hvor og hvordan du vil studere.

Og hvis du farer vild i studie, job og privatliv (vi kender det alle sammen!), så står din underviser altid klar til at hjælpe dig med at prioritere, så du får mest muligt ud af din studietid.

Hjælp