Niveau

Kort Videregående Uddannelse (KVU)

Fremtidsmuligheder

Diplomuddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Velkommen til Akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring! Uddannelsen er til dig, der vil lære at forme virksomheders økonomiske fundament.

 

Er du typen, der godt kan lide at have en vigtig funktion i virksomheden? Og kunne du godt tænke dig et sæt kompetencer, som åbner døre for at du kan få job hos alt fra kendte brands, store konsulentvirksomheder, velgørende organisationer, offentlig instituioner og meget mere? Mulighederne er mange med en uddannelse i økonomi og ressourcestyring - og efterspørgslen på din arbejdskraft er stor!

 

Prestige, jobsikkerhed, høj løn, spændende opgaver - det er noget af det, økonomiverdenen er kendt for. Men det er også meget mere end det! 

Med et job indenfor økonomi kommer du til at spille en central rolle i virksomheden og støtte ledelsen i at tage gode beslutninger på baggrund af dine analyser. Økonomifunktionen er afgørende i de fleste virksomheder - og helt generelt i samfundet.

Uanset om du vil arbejde i en specialiseret rolle i en stor økonomiafdeling eller du for eksempel er virksomhedsejer og har brug for en basal økonomisk forståelse, kan akademiuddannelsen i økonomi og ressourcestyring klæde dig godt på.

Måske er du mest interesseret i interne processer eller måske ser du på det større økonomiske billede og strategiske overvejelser. Uanset hvad din situation er, kan uddannelsen give dig de nødvendige værktøjer til at analysere den økonomiske situation, udvikle strategier og træffe beslutninger, der forbedrer virksomhedens produktivitet og effektivitet.

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer at udarbejde budgetter eller vurdere finansieringsformer.

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele akademi-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring svarer til en Kort Videregående Uddannelse (KVU) og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (20 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge valgfag for 30 ECTS, der gør din faglighed unik. Du må gerne tage valgfag fra andre akademiuddannelser, men du må maks have 10 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Afgangsprojekt

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

En sidegevinst! Bliv Merkonom - sådan får du titlen i hus

Måske du på vej til din akademiuddannelse kan få et merkonombevis. Det eneste du skal gøre er at samle dine ECTS, så du har 40 ECTS-point fra det merkantile fagområde. Er du i tvivl om, hvilke fag der er med i den klub? Vi har en oversigt til dig lige her.

Et godt råd - planlæg med omtanke. Hvis du drømmer om at gå videre og gøre din merkonom til en hel Akademiuddannelse, skal du være opmærksom. Du skal nemlig sørge for, at dine fag har den helt rigtige sammensætning, som du kan læse mere om på hver enkelt uddannelsesside

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for AU i Økonomi og ressourcestyring her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning kan du finde den i vores bibliotek over tidligere studieordninger

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • Har du en erhvervsuddannelse? Perfekt – du er allerede i målgruppen og kan optages
 • Har du gymnasiet i bagagen eller noget tilsvarende? Tilsæt to års erfaring på arbejdsmarkedet, og du er klar til at blive optaget

Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Har du brug for at varme op til din akademiuddannelse? Uanset om du er helt grøn eller bare skal have genopfrisket hvordan det er at studere, så er vores to skræddersyede indledende kurser din genvej til succes på akademiuddannelserne.
Du kan blive klogere på vores indledende kurser lige her.

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag skridtet og bliv en uundværlig ressource i enhver virksomhed med en Akademiuddannelse (AU) i Økonomi og Ressourcestyring. Uddannelsen forbereder dig på nøgleroller i virksomheden, hvor din dybdegående forståelse for økonomiske processer og ressourcestyring bliver afgørende for din virksomheds økonomiske sundhed og succes. Med en solid teoretisk og praktisk rygsæk får du de værktøjer, der er nødvendige for at træffe vigtige økonomiske beslutninger og optimere virksomhedens ressourcer

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Diplomuddannelse og senere hen en Mastergrad. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Kasper, 38 år

Kasper er økonomimedarbejder, og hans kompetencer er tæt forbundet til hans nuværende arbejdsopgaver med bogføring og internt regnskab. Kasper vil gerne have et kompetenceløft, der gør ham til en endnu mere værdifuld økonomimedarbejder. Kasper håber, at et større indblik i virksomhedens økonomiske optimering, vil åbne en masse muligheder for ham selv i hans nuværende job men også på sigt i andre stillinger.

Kasper bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Indledende erhvervsøkonomi
 • Erhvervsøkonomi (10 ECTS)
 • Økonomistyring i praksis (10 ECTS)

Andet år:

 • Årsrapport & Regnskabsanalyse (10 ECTS)
 • Global Økonomi (10 ECTS)

Tredje år:

 • Værdiskabende dataanalyse- og formidling (10 ECTS)
 • Afgangsprojekt (10 ECTS)

Karen, 52 år

Karen har arbejdet med bogholderi i mange år, og er klar på nye udfordringer. Hun drømmer om at få flere værktøjer, der giver hende de rigtige kompetencer til at deltage i større økonomiske beslutninger i virksomheden. Karen drømmer særligt om at være den, som har det stærkeste tal-overblik, når de kaster sig over indledende analyser.

Karen bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Erhvervsøkonomi (10 ECTS)

Andet år:

 • Økonomistyring i praksis (10 ECTS)
 • Statistik (10 ECTS)

Tredje år:

 • Værdiskabende dataanalyse og -formidling (10 ECTS)
 • Anvendelse af kunstig intelligens (10 ECTS)

Fjerde år:

 • Afgangsprojekt (10 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning