Niveau

Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)

Fremtidsmuligheder

Masteruddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Velkommen til Diplomuddannelsen i Ledelse! Uddannelsen er til dig, der er fascineret af menneskelig interaktion og er nysgerrig på at udvikle både dig selv og dine medarbejdere. Et fast-track til personlig udvikling og at gøre en forskel for andre.

Som leder har du ikke bare stor indflydelse på hvor godt det går den organisation, du arbejder i - du har faktisk også virkelig stor indfyldelse på dine medarbejderes liv, helbred, udvikling og karriere. Vildt at tænke på, ikke? Det er et spændende job, men også et tungt ansvar at løfte, og præcis derfor er det så godt, at du vil tage en diplomuddannelse i ledelse, så du kan blive den leder, alle drømmer om at få.

 

Alle har prøvet at have en dårlig leder (am I right?), men heldigvis findes der også mange dygtige og empatiske ledere derude, som inspirerer, engagerer, motiverer og løfter deres medarbejdere som professionelle og som mennesker. Som leder kan du virkelig gøre en forskel for andre mennesker - og samtidig skabe succes for den virksomhed, du arbejder i - det er win-win!

At tage en Diplom i ledelse er samtidig en rejse, hvor du skal lære dig selv endnu bedre at kende. Du skal udvikle din egen ledelsesstil, konfrontere dine egne svagheder og styrker og lære at tackle de udfordringer, som uundgåeligt følger med din rolle som leder. Ingen har sagt, det vil være let - men vi lover dig, at det bliver en spændende rejse som du professionelt og menneskeligt vil have gavn af for altid.

Uanset om du allerede leder store teams eller mindre grupper, eller du er på vej mod dit første lederjob, klæder uddannelsen dig på til at træffe gode beslutninger, kommunikere effektivt og få det bedste frem i andre mennesker.

Spænd sikkerhedsselen og forbered dig på en vild rejse!

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer at understøtte teamsamarbejde eller udvikle en strategi for kompetenceudvikling.

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele diplom-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Diplomuddannelsen i Ledelse svarer til en Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)  og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (30 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge valgfag for 15 ECTS, der gør din faglighed unik. Du må gerne tage valgfag fra andre diplomuddannelser, men du må maks have 10 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Afgangsprojekt

 

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for Diplom i Ledelse her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning, så kan du finde den i vores bibliotek over historiske studieordninger

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • første krav - du skal have en faglig relevant Kort Videregående Uddannelse, som f.eks. en akademiuddannelse. På diplom i ledelse kan alle uddannelser være relevante
 • andet krav - har du haft to års relevant erfaring på arbejdsmarkedet efter du fik din adgangsgivende uddannelse? Skønt, du er klar til at blive optaget

Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag springet og løft dig selv og dine kompetencer til at bedrive ledelse med til nye højder med en diplomuddannelse i Ledelse. Du bliver klædt på til at træde ind i en nøglerolle som teamleder, projektleder, afdelingsleder eller leder med personaleansvar. Med nye ledelseskompetencer, en individuel ledelsesstil og værktøjer til effektivt teamsamarbejde har du potentialet til at blive en afgørende faktor ikke bare i din virksomheds succes men også i dine medarbejderes.

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Masteruddannelse. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Sune, 33 år

Sune er for nylig blevet udnævnt til leder og vil gerne udvikle sin lederstil, så han kan håndtere de udfordringer, der kommer med hans nye rolle. Sune ved at hans nye job kommer til at kræve meget af ham, så han tager studiet i et roligt tempo.

Første år:

 • Det personlige lederskab og forandring (10 ECTS)
 • Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling (10 ECTS)

Andet år:

 • Organisation, udvikling og samskabelse (10 ECTS)
 • Sune tager en pause da teamet lander en stor opgave, som kræver fokus

Tredje år:

 • Teamledelse (5 ECTS)
 • Forandringsledelse (5 ECTS)

Fjerde år:

 • Sune tager orlov for at tage en jordomrejse med familien inden børnene skal i starte i skole. Han læser et enkelt fag undervejs - så længe han har internet, kan han studere hvor som helst i verden
 • Strategisk ledelse (5 ECTS)

Femte år:

 • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Alice, 49 år

Alice har været leder i en lang årrække og i starten af sin lederkarriere tog hun AU i ledelse. Nu er hun klar på at udfordre sig selv og sin ledelsesmæssige praksis igen. Hendes mål er, at blive klogere på sig selv som leder, udøve bedre ledelse men også at bruge det som et springbræt til at lande et lederjob i en større virksomhed.

Første år:

 • Det personlige lederskab og forandring (10 ECTS)

Andet år:

 • Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling (10 ECTS)
 • Organisation, udvikling og samskabelse (10 ECTS)

Tredje år:

 • Ledelse af digital transformation (5 ECTS)
 • Ledelse og bæredygtighed (5 ECTS)

Fjerde år:

 • Ledelse og coaching (5 ECTS)
 • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning

Hjælp