Niveau

Kort Videregående Uddannelse (KVU)

Fremtidsmuligheder

Diplomuddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Velkommen til Akademiuddannelsen i International transport og logistik! Uddannelsen er til dig, der ønsker at være bagmanden bag sikker drift i en globaliseret verden.

 

Tænk engang på, hvor mange af de ting, du omgiver dig med, der er produceret i udlandet. Vi lever i en globaliseret verden og handel på tværs af landegrænser er hverdag for rigtig mange virksomheder. Derfor har virksomhederne brug for én som dig, der har styr på ressourcestyring, toldregler, internationale relationer og praktisk udførelse - og får det hele til at køre smooth.

 

For mange virksomheder er der rigtig mange penge på spil, hvis du kan optimere hvor mange varer der kan pakkes på én palle eller sørge for, at forsendelser ikke bliver forsinket. Hvor mange varer, skal I have på lager, så I altid har varer til kunderne, men ikke behøver for stor (og dyr) lagerplads? Hvordan finder man en pålidelig underleverandør, og hvilke juridiske aspekter, skal du være opmærksom på? Uanset om du interesserer dig mest for transport eller indkøb, kan du få kompetencerne til effektivt at håndtere logitiske udfordringer og styrke din virksomhed. 

Vi gør en ære ud af, at du skal lære en masse, som du kan bruge her og nu i dit arbejde. Det betyder at du skal arbejde med eksempler fra virkeligheden (måske endda dit eget arbejde), når du for eksempel lærer at analysere forsyningskæder eller digitalisere forretningsprocesser.

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele akademi-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Akademiuddannelsen i International transport og logistik svarer til en Kort Videregående Uddannelse (KVU) og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (20 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge en række valgfag - de gør din faglighed unik. Omfanget af valgfag afhænger af, hvilken uddannelsesretning, du går med, men her får du et overblik over valgfagene, som er på uddannelsen:

Afgangsprojekt

Retning Transport – dyk ned i alle afkroge af transportens verden

På retning transport fokuserer vi på, hvordan transporten er det som forbinder køber og sælger, og du får et skarpt blik for at vælge den rigtige transportform hver gang. Lyder det som noget for dig, så skal du over de obligatoriske fag, have de her fag, som er det vi kalder for retningsbestemte obligatoriske fag:

 1. Transport og Warehouse Management (10 ECTS)
 2. Transportjura (10 ECTS)
 3. Plus valgfrie valgfag (10 ECTS) - og det er helt valgfrit, du kan nemlig tage et fag blandt alle vores akademiuddannelser!

Retning Indkøb – dyk ned i alle afkroge af indkøbets verden

På retning indkøb fokuserer vi på alle aspekter af indkøb fra strategi til lavpraktisk indkøb. Og så dykker vi også ned i relevant jura, så du aldrig går galt i byen. Lyder det som noget for dig, så skal du ud over de obligatoriske fag, have de her fag, som er det vi kalder for retningsbestemte obligatoriske fag:

 1. Operationelt indkøb (10 ECTS)
 2. Strategisk indkøb (10 ECTS)
 3. Plus valgfrie valgfag (10 ECTS) - og det er helt valgfrit, du kan nemlig tage et fag blandt alle vores akademiuddannelser!

Uden retning - frihed til at Vælge
Kører du uden retning, er det op til dig at skabe din unikke uddannelse. Du har frihed til at sammensætte og præge din uddannelse, så den passer til dig. Du skal selvfølgelige have de obligatoriske fag på uddannelsen, og så gælder: 

 • Valgfag for 30 ECTS. Vælg dem, der får din læselyst til at spire
 • Du må gerne tage valgfag fra andre akademiuddannelser, men du må maks have 15 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

En sidegevinst! Bliv Merkonom - sådan får du titlen i hus

Måske du på vej til din akademiuddannelse kan få et merkonombevis. Det eneste du skal gøre er at samle dine ECTS, så du har 40 ECTS-point fra det merkantile fagområde. Er du i tvivl om, hvilke fag der er med i den klub? Vi har en oversigt til dig lige her.

Et godt råd - planlæg med omtanke. Hvis du drømmer om at gå videre og gøre din merkonom til en hel Akademiuddannelse, skal du være opmærksom. Du skal nemlig sørge for, at dine fag har den helt rigtige sammensætning, som du kan læse mere om på hver enkelt uddannelsesside

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

 • Har du en erhvervsuddannelse? Perfekt – du er allerede i målgruppen og kan optages
 • Har du gymnasiet i bagagen eller noget tilsvarende? Tilsæt to års erfaring på arbejdsmarkedet, og du er klar til at blive optaget

Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

 • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
 • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Har du brug for at varme op til din akademiuddannelse? Uanset om du er helt grøn eller bare skal have genopfrisket hvordan det er at studere, så er vores to skræddersyede indledende kurser din genvej til succes på akademiuddannelserne.
Du kan blive klogere på vores indledende kurser lige her.

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag springet og bliv en efterspurgt specialist indenfor transportfeltet med en Akademiuddannelse (AU) i International transport og logistik. Du bliver klar til at gå ind i en nøgleroller som speditør, analytiker, konsulent, eller manager, hvor din ekspertise vil være afgørende for at navigere effektivt i en globaliseret handelsverden. 

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Diplomuddannelse og senere hen en Mastergrad. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Dejan, 41 år

Dejan er super intelligent, men som ung havde han alt for meget energi til at sidde stille på skolebænken. Nu vil han gerne tage en uddannelse indenfor hans fagområde transport og logistik. Dejan har også en stor interesse for IT og kunstig intelligens.

Dejan bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 •  Logistik og Supply Chain Management (10 ECTS)
 •  Transportjura (10 ECTS)

Andet år:

 • Transport og Warehouse Management (10 ECTS)
 • Optimering af forretningsprocesser (10 ECTS)

Tredje år:

 • Anvendelse af kunstig intelligens (10 ECTS)
 • Afgangsprojekt (10 ECTS)

Katrine, 30 år

Katrine skal snart starte i en ny stilling på hendes arbejdsplads, hvor hun får ansvaret for virksomhedens indkøb. Hendes chef har tilbudt at virksomheden kan betale for, at hun kan tage uddannelsen transport og logistik, så hun bliver godt rustet til sit nye ansvarsområde. Katrine har planlagt en stor rejse, og derfor skal hun bruge et semester fri om et år.

Katrine bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

 • Logistik og Supply Chain Management (10 ECTS)
 • Optimering af forretningsprocesser (10 ECTS)

Andet år:

 • Pause fra studiet til at rejse
 • Operationelt indkøb (10 ECTS)

Tredje år:

 • Strategisk indkøb (10 ECTS)
 • Bæredygtig forretningsforståelse (10 ECTS)

Fjerde år: 

 • Afgangsprojekt (10 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturerer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning

Hjælp