Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
Operationelt indkøb
smartlearning logo

Har du øje for indkøbsafdelingens strategiske vigtighed i den logistiske sammenhæng, og vil du gerne bidrage til at det fungerer optimalt? På Operationelt indkøb får du kompetencerne til at varetage virksomhedens indkøbsfunktion.

Flere startdatoer:

Introduktion

På Operationelt indkøb får du kendskab til indkøbets betydning på det taktiske, operationelle og strategiske plan.

Du lærer om

  • markedssituationen, produkternes livscyklus, og hvordan du foretager en total analyse på total cost
  • muligheder og konsekvenser i insourcing og outsourcing, og samarbejde med eksterne partnere
  • indkøbs påvirkning på virksomhedens samlede situation, internt og eksternt, f.eks. i forhold til CSR og kvalitet og miljø

Vi beskæftiger os desuden med leverandørvalg, sortimentspolitik, tilbudsindhentning og behandling af disse, og det efterfølgende indkøbs indflydelse på virksomhedens lønsomhed.

Relevans

Faget er relevant for dig, der gerne vil have en forståelse for de handelspolitiske forhold, der kan påvirke beslutningerne i virksomhedens forsyningskæde, herunder EU's betydning for indkøbsområdet. 

Udbytte

Du får kompetencerne til at

  • se indkøbet som et betydningsfuldt led i værdikæden, at se muligheder i at skabe økonomiske forbedringer for virksomheden gennem indkøb, og at se indkøbsfunktionens påvirkning af din virksomheds økonomi generelt
  • optimere indkøbet, og at medvirke til nye forsyningsstrategier
  • vurdere et tilbud og forstå et leverandørsamarbejde i et større perspektiv, herunder VMI og SCM tankegangene
  • analysere indkøbets betydning for virksomheden på et operationelt niveau, og med baggrund heri foreslå og gennemføre ændringer for at forbedre din virksomheds økonomiske og logistiske effektivitet.

Praktisk

Operationelt indkøb er så fleksibelt, at du kan tilpasse det ind i din hverdag som du foretrækker det. Faget tager udgangspunkt i dine problemstillinger og erfaringer, så du straks kan bruge din nye viden i dit professionelle virke.

Tilbage