Indledende erhvervsøkonomi med regneark

Flere startdatoer:

Indledende erhvervsøkonomi med regneark er et forberedende fag, der relaterer sig til akademiuddannelsen (AU) i Økonomi og ressourcestyring. På faget får du etableret de grundlæggende færdigheder indenfor økonomi og regneark, så du har forudsætningerne på plads til at kunne deltage på de økonomiske akademifag.

Introduktion

Formålet med faget er at forberede dig til fagene på AU i Økonomi og ressourcestyring.

Faget henvender sig primært til dig uden forudgående kurser indenfor økonomi, og til dig der gerne vil have genopfrisket dine økonomiske kompetencer.

På faget får du blandt andet indsigt i bogholderi og opstilling af årsregnskaber, samt brugen af Excel og de muligheder det giver i forbindelse med bogholderi, regnskaber og budgetter.

Relevans

Indledende erhvervsøkonomi med regneark henvender sig særligt til dig der

  • planlægger at tage et eller flere økonomifag fra AU i Økonomi og ressourcestyring, og
  • som ikke tidligere har haft teoretisk økonomi på ungdomsuddannelsesniveau

Udbytte

På faget får du de grundlæggende forudsætninger der skal til for at tage fagene på AU i Økonomi og ressourcestyring. Du får samtidig en solid introduktion til en lang række aspekter indenfor det regnskabsmæssige område, herunder

  • årsregnskaber
  • regnskabsopstilling og de grundlæggende regnskabsregler
  • regnskabets informationsværdi for virksomheden og interessenter
  • lovgivningen på området

Du får samtidig en forståelse af de forskellige virksomhedstyper, ejerforhold og hæftelsesformer, og hvordan de påvirker virksomhedens økonomi.

Praktisk

Faget er så fleksibelt at du kan tilrettelægge det til dine arbejdsmæssige og private forhold. Det du lærer på faget, kan du straks bruge i dit professionelle liv.

Underviser

Lars Skovhus

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder