Tips og tricks til dit online studie


Skab et spændende studieforløb


Du skal til at lære noget nyt. Du er fuld af forventning. Og du glæder dig til at begynde på dit studie. Men du har kun lige fået taget hul på stoffet, før du må erkende, at det kniber med at finde tiden til at fordybe dig. Og måske er det nye stof (endnu) ikke helt så spændende eller relevant, som du troede …

Er det et scenarie, du frygter? Bare rolig, det er du ikke ene om. Det kan være overvældende at tage hul på et nyt studie. Heldigvis er der en hel del, du kan gøre for at sikre dig en god start og et vellykket studieforløb. Her er 9 tips og tricks, der gør dig flyvende fra dag 1.

1. Planlæg din (studie)tid

Det tager tid at tilegne sig ny viden. Og har du en tætpakket kalender, er det en god idé at tage stilling til, hvad du kan nedprioritere for at få plads til studiet – og lave en plan for de første uger, så du kommer godt fra start. Justér og byg videre på planen, når du er kommet godt i gang.

BONUSTIP: Få hjælp til at finde tidslommer til at studere med denne GRATIS guide.

 

2. Det er ikke starten, der er vanskelig …

Det er dagligdagen, der kan være en udfordring, når du skal finde tid og plads til dine nye aktiviteter. Bor du sammen med familie eller andre, bør I sammen blive enige om at skabe tid til dit studie, så du kan prioritere det med ro i sindet.

 

3. Brug din underviser

Stil spørgsmål, kommentér og engagér dig i undervisningen. Din undervisers fornemste (og eneste) opgave er at hjælpe dig til at få mest muligt ud af undervisningen, så du kan bruge det, du lærer i dit nuværende job og din fremtidige karriere. Bed om eksempler på, hvad du kan bruge teorierne og modellerne til, så du nemmere kan overføre din nye viden til praksis.

 

4. Online læring er ikke ensomt

I hvert fald ikke når du studerer hos SmartLearning. Brug de onlinefora, du og dine medstuderende får adgang til – og vend løbende jeres oplevelser, udbytte og forståelse af undervisningen. Ud over at blive en del af et fagligt fællesskab, giver det dig mulighed for at udvide dit netværk og din horisont med nye perspektiver.

 

5. Læring er ikke et lineært forløb

Forvent ikke, at ‘brikkerne’ kommer i en rækkefølge, der virker logisk. Nogle uger kan virke ‘underlige’ – og i andre ‘ser du lyset’, men bare rolig … der går sandsynligvis ikke længe, inden tingene begynder at falde på plads og du får skabt overblik og sammenhæng.

 

6. Brug din nye viden i hverdagen

Akademi- og diplomuddannelser er ‘praksisnære’. Det betyder, at du kan bruge det, du lærer – indhold, teorier og modeller – i konkrete arbejdsopgaver. Det kræver lidt tid og øvelse at lære det, men når først du har knækket koden, høster du (og din arbejdsplads) for alvor frugterne af investeringen i dit kompetenceløft.

 

7. Brug din studieplan. Og følg den!

Din studieplan hjælper dig med at bevare overblikket. I løbet af dit studie får du vejledning fra din underviser om områder og aspekter, der erfaringsmæssigt fylder og tager tid. Byg den viden ind i din plan, så den forbliver relevant og brug den studietid, du har planlagt.

 

8. En lærebog er ikke altid fængende

Både indhold og sprog kan være svært at ‘fordøje’ – og måske giver det nye stof ikke den store mening i første omgang. Et godt tip er: skab dig overblik over kapitlernes indhold, inden du går i dybden – og tag noter! Det vil hjælpe dig til både at forstå og anvende stoffet.

 

9. Lær at studere – og bliv en haj til det!

Er du lidt rusten i forhold til at skrive større projektopgaver og arbejde metodisk og struktureret? Og vil du sikre dig, at du kan studere effektivt i din travle hverdag? Så kan et kursus i studieteknik være en rigtig god investering. Det giver dig redskaberne til at planlægge dit studie, effektive teknikker til projektskrivning og træning i de skarpeste læse- og skriveteknikker.