Niveau

Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)

Fremtidsmuligheder

Masteruddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Vil du have nogle af tidens allermest efterspurgte og vigtige kompetencer? Vil du være med at til forme fremtidens IT-sikkerhedsløsninger? Velkommen til Diplomuddannelsen i IT-sikkerhed!

 

At tage en diplomuddannelse i IT-sikkerhed er virkelig at tage dine skills til næste level. Glæd dig til at lære, nørde og eksperimentere med kreative løsninger på de mange udfordringer der er, når vi i Cyberspace, skal beskytte os selv, virksomhederne og Danmarks interesser. 

 

Da mange af os voksede op, fik vi at vide, at det var "den sikre vej til et godt job" at tage en uddannelse indenfor økonomi eller jura. Vi kan diskutere om det stadig gælder, men én ting er sikkert: Alle sikre veje til et godt job er blevet overhalet indenom af IT-uddannelserne - og især af dig, som ved noget om IT-sikkerhed!

Med en Diplomuddannelsen i IT-sikkerhed løfter du dine muligheder markant - alle virksomheder, private som offentlige, store som små, har i dag et stort behov for at sikre deres data og it-systemer imod at blive misbrugt.

Du vil dykke ned i arbejdet med at udforme organisationers politikker og procedurer, som er aldeles vigtige, hvis det skal lykkedes at beskytte virksomheden mod trusler og angreb. Du vil få kendskab til de vigtigste IT-sikkerhedsforanstaltninger, herunder de tekniske løsninger i it-systemerne. Men bedst af alt; du lærer, hvordan du skal reagere hurtigt og effektivt på et angreb eller sikkerhedsbrud, hvor it-beredskabsplanerne er aktiveret.

Din nye viden kan være afgørende for, om I kan afværge et angreb eller komme hurtigt og godt gennem et sikkerhedsbrud.

Det betyder ikke bare noget på bundlinjen! Det er et arbejde, der betyder noget for rigtige mennesker: dine kolleger eller kunder, der kan overlade deres personfølsomme oplysninger trygt i dine hænder.

Uanset hvad, så er du startet på en uddannelsesrejse, hvor du vil blive udfordret, frustreret, opløftet og få succesoplevelser med at løse praktiske problemer i en virksomhed eller i din dagligdag med IT-sikkerhed.

Du vil blive dus med buzzword som Cyberangreb, Malware, Dataindbrud, Datatab, Identitetstyveri, Phishing, Social engineering, Denial of Service (DoS), Insider-threads - God fornøjelse!

Din uddannelse er 100% online, og giver dig fleksibilitet til at jonglere karriere, kompetenceudvikling og privatliv.

Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du kan mixe og matche fag på 5 eller 10 ECTS. Du kan på den måde sammensætte en uddannelse, som passer perfekt til dig. 

Du bestemmer selv, om du vil gå all in og tage hele diplom-pakken eller bare håndplukke de fag, du brænder mest for. Hvert fag er selvfølgelig afsluttet med en eksamen, og du får et bevis, som du kan tage med i hånden, når du skal til næste løn- eller jobsamtale.

Detajler om uddannelsen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

Diplomuddannelsen i IT-sikkerhed svarer til en Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU) og består af 60 ECTS point. Når du har 60 ECTS er du ved vejs ende og kan tilføje en ny uddannelse til dit CV. Undervejs på din uddannelse skal du tage:

Obligatoriske fag

Du skal have alle obligatoriske fag (25 ECTS). Dem kan du ikke slippe udenom!

Valgfag

Du skal vælge valgfag for 20 ECTS, der gør din faglighed unik. Du må gerne tage valgfag fra andre diplomuddannelser, men du må maks have 10 ECTS fra et andet fagområde. Se en oversigt over fagområder her

Afgangsprojekt

 

Vil du nyde turen i et afslappet tempo? Vælg 10 ECTS pr. halvår, og stræk uddannelsen over 3 år. 

Eller er du klar til at sætte farten op? Tag flere fag, og sprint igennem studiet hurtigere. 

Din rejse, dine regler: tag en pause, når livet kalder, og hop tilbage på skolebænken, når du er klar. Det eneste krav er, at du har alle 60 ECTS-point i hus inden for 6 år fra du startede på dit første fag.

Er du nysgerrig på, hvordan din uddannelse kunne se ud? Skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og lad os sammen lægge en uddannelsesplan.

Find studieordningen for Diplom i IT-sikkerhed her (pdf)

Er du på jagt efter en tidligere studieordning, så kan du finde den i vores bibliotek over historiske studieordninger

 

Det er tid til at blive klogere på adgangskravene:

  • første krav - du skal have en faglig relevant Kort Videregående Uddannelse, som f.eks. en akademiuddannelse eller en erhvervsakademiuddannelse fx. AU i IT, Datamatiker eller IT-teknolog.
  • andet krav - har du haft to års relevant erfaring på arbejdsmarkedet efter du fik din adgangsgivende uddannelse? Skønt, du er klar til at blive optaget. 
  • Opfylder du ikke de formelle adgangskrav? Bare rolig, måske kan du stadig komme ind på uddannelsen. Du kan søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), hvor din erfaring tages med i betragtning. Læs mere og start ansøgningen her

Har du allerede kompetencerne, men mangler et formelt bevis? Så kan du søge om en såkaldt realkompetencevurdering (RKV), og få afklaret om du kan få et bevis uden at tage faget eller måske endda hele uddannelsen. Se mere og start ansøgningen her.

Vi vil så gerne have dig med ombord! Betaling skal i hvert fald ikke stå i vejen for at du kan få nye værktøjer i din rygsæk. Vi har derfor samlet de bedste tilskudsmuligheder her på siden og så har vi forsøgt at gøre betaling fleksibel.

Betaling

  • Betal per fag - du eller din arbejdsplads behøver ikke at lægge alle pengene på én gang – du betaler kun for hvert fag, efterhånden som du tilmelder dig. Og husk, bøgerne kommer oveni
  • Betal i rater - du kan på mange af vores fag dele din betaling op. Bliv klogere på muligheden her

Tilskudsmuligheder

Du er kun et klik væk fra at starte din uddannelse! For at tilmelde dig et fag, skal du gå til det fag, som du har særligt i kikkerten og udfylde en online tilmeldingsblanket. Efter tilmelding vil du modtage alle de relevante oplysninger, såsom startdato, status på faget og bogliste.

Vores tilgang giver dig fuld kontrol: Du forpligter dig kun til ét fag ad gangen. Når du er klar til at fortsætte din rejse, kan du nemt tilmelde dig det næste fag efter eget valg. 

Bliv endnu klogere på tilmeldingsprocessen her

Hos SmartLearning kan du studere 100% online. Det giver dig frihed, fleksibilitet – og mere tid til alt det, der er vigtigt i dit liv.

Giv din karriere et boost i toget på vej til arbejde, når børnene er lagt i seng om aftenen eller fra hængekøjen i sommerhuset. 

Vi er med dig, hvorend du er – og du kan altid sløre din baggrund i Zoom, hvis du ikke vil dele dine bunker af vasketøj med os andre 😉

Din underviser er særlig dygtig til at undervise online – så dit udbytte af faget bliver mindst lige så godt som ved god gammeldags fremmødeundervisning. Det er vi faktisk ret stolte af, at du bare ved det.

Vil du læse mere om livet som online-studerende, så tjek de her artikler ud:

Tag skridtet og løfte dine sikkerheds færdigheder til et nyt niveau med en Diplomuddannelse i IT-sikkerhed. Du bliver klædt på til at indtage en nøglerolle uanset om opgaven handler om, design, test eller overvågning af jeres IT-systemer. Med dyb viden om IT-sikkerhed og de nyeste værktøjer til effektivt at opsætte og konfigurere IDS eller IPS, bliver du en stærk ressource, der kan drive teknologiske fremskridt og innovation sikkert og forsvarligt frem i enhver organisation

Men rejsen stopper ikke her. Med uddannelsen i hus åbnes dørene til yderligere uddannelse – du kan bygge ovenpå med en Masteruddannelse. Hver uddannelse bygger på den foregående og udvider dit professionelle landskab, så du kan nå nye højder i din karriere.

Byg din uddannelse

Her er to eksempler på, hvordan du kan sammensætte din uddannelse hos SmartLearning. Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for yderligere råd og vejledning.

Magnus, 41 år

Magnus har en it-uddannelse og arbejder med it-driftsrelaterede udfordringer. Nu vil han gerne specialisere sig inden for it-sikkerhed, fordi han gerne vil være med til at tackle de komplekse og avancerede sikkerhedstrusler han ofte ser og hører om. Magnus elsker at have travlt, så selvom han også har fuldtidsjob og mange fritidsaktiviteter, tager han uddannelsen på tre år.

Magnus bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

  • Systemsikkerhed (10 ECTS)
  • Netværks- og kommunikationssikkerhed (10 ECTS)

Andet år: 

  • IT-governance (5 ECTS)
  • Videregående IT-governance (5 ECTS)
  • Hændelses- og trusselshåndtering (5 ECTS)

Tredje år: 

  • IT-projektledelse - Faget kommer fra Diplom i Softwareudvikling og er med løbende opstart (10 ECTS)
  • Afgangsprojekt (15 ECTS)

 

Anika, 24 år

Anika er uddannet datamatiker og er ansat som softwareudvikler hos en mindre startup-virksomhed. I løbet af det sidste år, har hun har fået en passion for it-sikkerhed, særligt inden for krisehåndtering ved sikkerhedsbrud. Anika har et brændende ønske om at udvikle sig til at være ekspert inden for it-sikkerhed med et specialiseret fokus på beredskabsplaner og strategisk krisehåndtering. Hendes mål er efter uddannelsen at kunne indtage en central rolle i virksomhedens ledelse af it-sikkerhed. Første og tredje år har Anika store projekter på arbejde, og derfor passer det hende bedst at nøjes med ét fag på 10 ECTS hvert af de to år.

Anika bygger sin uddannelse op sådan her:

Første år:

  • Netværks- og kommunikationssikkerhed (10 ECTS)

Andet år: 

  • Systemsikkerhed (10 ECTS)
  • IT-governance (5 ECTS)
  • Videregående IT-governance (5 ECTS)

Tredje år: 

  • IT-projektledelse - Faget kommer fra Diplom i Softwareudvikling og er med løbende opstart (10 ECTS)

Fjerde år: 

  • Hændelses- og trusselshåndtering (5 ECTS)
  • Afgangsprojekt (15 ECTS)

Obligatoriske fag

Valgfag