Sådan overbeviser du chefen om at betale din videreuddannelse

karriere

Du er topmotiveret, du har fundet uddannelsen, der kan bringe dig videre og føre til nye arbejdsopgaver og vigtigst af alt du er læringsparat. Nu mangler du bare lige at finde ud af, hvem der skal kvittere for din videreuddannelse. Går du med tanker om at sætte dig foran computeren og aktivere din læringskurve, så er det oplagt at undersøge, om din arbejdsplads vil betale helt eller delvist for uddannelsen. Her følger derfor en række argumenter, der kan hjælpe dig med at få chefen til at betale for din uddannelse.

1: Fortæl hvordan det skaber værdi for virksomheden

De færreste chefer vil betale for videreuddannelse, hvis ikke du er i stand til at forklare, hvad virksomheden får ud af det.Hold derfor hele tiden fokus på virksomhedens synsvinkel. Find argumenter for, hvordan din nye viden og kompetencer kan forbedre dit daglige arbejde og styrke virksomheden. Fordelene skal helst være tæt forbundet med dine konkrete arbejdsopgaver i hverdagen her og nu eller eventuelt på sigt. Sæt dig ind i virksomhedens overordnede strategi og find argumenter for, at din videreuddannelse vil understøtte de områder, som virksomheden satser på.

2: Undersøg reglerne på din arbejdsplads

Undersøg om din overenskomst eller ansættelseskontrakt siger noget om ret til videreuddannelse. Find ud af, hvilke regler virksomheden har, hvad kutymen er, og hvad virksomheden har sat af på budgettet til medarbejderudvikling, kurser og uddannelse. I den forbindelse kan det være strategisk klogt, at gå efter kurser tidligt på året, hvor kursusbudgettet endnu ikke er opbrugt.

3: Spot de nye trends i branchen

Udviklingen går stærkt og de kompetencer, der efterspørges, er sandsynligvis slet ikke de samme i dag, som da du blev ansat. Hold dig orienteret om den udvikling, der foregår indenfor dit område, og find ud af, hvor du har behov for at udvikle dig for at holde trit og være på forkant med udviklingen. Diskuter trends og muligheder indenfor branchen med din chef, så du viser engagement og viser, at du har fingeren på pulsen.

4: Vær skarp på din uddannelse

Undersøg dine muligheder og sammenlign kurser og uddannelser, så du kan argumentere for, hvilken uddannelse, du vil have. Hvis ikke du er helt skarp på, hvilken uddannelse du ønsker, bliver det meget svært at overbevise chefen. Det kan være en god idé at have et par alternative forslag til uddannelse parat, hvis chefen kan tænkes at have indvendinger til din første prioritet.

5: Undersøg pris og tid

Find ud af, hvad uddannelsen koster og hvor meget tid, du skal bruge. Det er særligt vigtigt, at du har præcise svar, hvis du skal være væk fra arbejdet i længere tid. Det vil virke gennemtænkt og seriøst, og dermed være med til at styrke dine andre argumenter. Overvej desuden muligheden for at tage uddannelsen online. Online uddannelse giver dig større fleksibilitet i forhold til udføre dine daglige funktioner på jobbet, da du på et online studie selv bestemmer når og hvor du vil studere.

6: Peg på alternative finansieringsmuligheder

Hvis du kan vise, hvordan din uddannelse kan finansieres, står du langt stærkere. Der er flere forskellige muligheder for alternativ finansiering, der er værd at undersøge:

Kompetencefonde

De fleste overenskomster har kompetencefonde, som du eller din arbejdsplads kan søge. Du får dækket deltagergebyr, undervisningsmateriale og løn under kurset - et argument din chef vil lytte til.

Hør din fagforening om muligheden for at søge kompetencefonde eller find mere information på kompetencefonde.dk 

Statens Voksen Uddannelsesstøtte

Du kan du søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til en lang række uddannelser. Du kan få støtte til alle de dage, du er på uddannelse, de dage du studerer og arbejder med dit projekt, eller er til eksamen.

Undersøg på svu.dk om du opfylder kravene for at søge SVU. Alle uddannelser hos SmartLearning er SVU-berettigede.

Bruttolønsordning

Hvis du er ansat under ordninger som fleksibel lønpakke eller lønomlægning, kan du aftale med din arbejdsgiver, at du får en del af din løn i form af uddannelse.

Din virksomhed betaler i første omgang, og efterfølgende bliver udgiften trukket fra din bruttoløn, så du sparer skatten. Det er gratis for din arbejdsplads, da betaling af uddannelsesudgifter ikke beskattes.

7: Vær beredt på chefens spørgsmål

Forbered dine svar og tænk alle scenarier igennem inden du snakker med chefen.

Først og fremmest vil spørgsmålene gå på, hvilken værdi uddannelsen vil give for virksomheden, og hvordan dine nye kompetencer gør dig bedre til at udføre dit arbejde.

Spørgsmålene kan også dreje sig om, hvorvidt du kan passe dit arbejde ved siden af studiet, eller hvordan dine arbejdsopgaver kan løses, mens du er væk. Overvej derfor hvordan du rent praktisk får arbejdsliv og et studie til at hænge sammen. Hvis du vil undgå at være væk fra arbejdet, er det værd at overveje at tage din videreuddannelse online.

Det kan også være, at chefen vil spørge til dine langsigtede karriereplaner og om du i virkeligheden er på vej væk til en anden virksomhed. Måske åbner uddannelsen nye muligheder for dig i virksomheden, som du ellers kun kunne opnå ved at skifte job.

8: Vær vedholdende

Du skal ikke give op, hvis din chef ikke bakker op om dine uddannelsesplaner med det samme. Måske har du ikke brugt de rette argumenter eller du har ikke været tydelig nok i din argumentation.

Får du et nej, kan du først forsøge med forhandling. Du kan eventuelt foreslå, at du selv betaler en del af kurset, at udgifterne trækkes af din bruttoløn eller at du selv lægger fridage til. Bed under alle omstændigheder din chef om en tilbagemelding, så du har noget at forholde dig til, næste gang du forsøger.

Det kan også være, at din leder skal bruge noget tid til at overveje mulighederne. Bring derfor gerne emnet op igen næste gang muligheden byder sig - for eksempel til næste MUS-samtale.


Hvis du er læringsparat, så har vi et kompetent hold klar til at undervise, og de starter allerede den 8. januar med 

Hos SmartLearning kan du tage din videreuddannelse som 100% online studie.

Fleksibiliteten på et online studie giver dig friheden til selv at bestemme når og hvor du vil studere. Studiet foregår på hold, hvor du er i løbende dialog med din underviser og dine medstuderende.

Er du i tivivl om valg af uddannelse så tag en snak med vores dygtige studievejleder Liselotte Hansen 

Studievejleder
Telefon +45 3615 4829
Mobil +45 3046 3213
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvorfor efteruddannelse?

„Som verden er i dag, er det nødvendigt løbende at opgradere sin viden. Mit råd er: Har du lysten, så gå i gang!“

Jens, tidligere studerende

 

„Jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg har valgt rigtigt! Tak SmartLearning, for fleksibilitet, muligheder, alternativt mindset mv!“

Kristina, tidligere studerende

„At læse hos SmartLearning, er netop det, smart læring. Du strukturer selv hvor, hvornår og hvordan du lærer bedst.“ – Louise

Din uddannelse skal passe ind i din hverdag. Derfor har vi skruet helt op for fleksibiliteten – men fællesskabet med dine medstuderende og din direkte line til underviseren har vi ikke pillet ved.

Er du nysgerrig på hvordan din undervisning fungerer? Say no more!

Hvilke muligheder har jeg?

Korte kurser

Er du på udkig efter viden og værktøjer, du kan bruge med det samme til at løse en konkret udfordring? Så besøg SmartLearnings 'lillesøster' GetSkills, der udbyder korte værktøjsbaserede online-kurser inden for ledelse og IT.

Besøg GetSkills her

Akademiuddannelse (AU)

Vores Akademiuddannelser er skræddersyet til travle voksne som dig, der vil udvide horisonten og styrke karrieren - uden at parkere de daglige arbejdsopgaver eller gå på kompromis med privatlivet.

Se uddannelserne her

Diplomuddannelse

Vores diplomuddannelse er for dig, der har styr på arbejdslivet og allerede har en kort videregående uddannelse, men som tørster efter mere – mere viden, mere karriere, mere personlig og faglig udvikling.

Se uddannelserne her

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 3615 4519

Telefon åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 15.00
Fredag kl. 9.00 - 13.00

De fleste er faktisk i tvivl 

Det er ikke altid lige let at finde vej i uddannelses-junglen. Hvilket niveau skal du starte på? Kan du få tilskud? Hvad kræver det egentlig at studere?

De fleste er faktisk i tvivl, når de starter på deres rejse med efteruddannelse. Derfor sidder vores studievejleder Liselotte klar til at hjælpe i din unikke situation – online, naturligvis!

Ikke helt som de andre 

Online undervisning er i rivende udvikling og findes efterhånden i mange former og farver. Hos SmartLearning har vi nørdet online læring længe inden det blev moderne. Faktisk har vi 30 års erfaring.

Er undervisningen så gammeldags og støvet, spørger du? Langt fra! Vi ELSKER at nørde læring, ny teknologi og tendenser. Ja faktisk ser vi os selv lidt som en frontrunner på det område. Vil du lære os bedre at kende? Så læs mere om os her.

Statsgodkendte uddannelser - udover ny viden får du også ECTS point
30 års erfaring med online undervisning - og vi udvikler os stadig
Asynkron og online undervisning passer ind i din travle hverdag

„Vi værner om, at din uddannelse altid er så fleksibel, som overhovedet muligt. Det meste af din undervisning kan du tage præcis, når det passer dig. Men menneskelig kontakt kommer du ikke til at mangle (tværtimod): Du har altid en direkte linje til din underviser, som guider dig personligt gennem dit læringsforløb“

Kristina Bille Grill-Henriksen, Uddannelseschef

Sådan fungerer din online undervisning

Hjælp