Teknologiforståelse til Robotic Process Automation (RPA)

Vi er omgivet af digitale processer i vores arbejde og dagligdag, men er de effektive - og er vi? Lær hvordan digitale processer kan optimeres med den rette viden og de rette værktøjer.

Introduktion

Work smarter, not harder. Det udtryk har du sikkert hørt før - men hvordan er det lige, man arbejder smartere og får mere tid til de vigtigste opgaver?

På faget får du indblik i, hvordan vi kan optimere de mange digitale processer vores arbejdsliv består af. På tværs af økonomifunktionerne i alle virksomheder ser vi i stigende grad, at processer digitaliseres og effektiviseres. Men hvornår giver det egentlig mening, at optimere en proces, hvordan gør man, og hvilke værktøjer kræver det?

Mange af de processer vi sidder med til daglig på vores computer, kan faktisk udføres helt automatisk af et simpelt program på computeren, hvis vi beskriver processen tilstrækkeligt. Vi kalder disse små programmer for “robotter”, og hele disciplinen med at sætte “robotter” til at løse vores opgaver kalder vi Robotic Proces Automation (eller bare RPA).

Faget Teknologiforståelse til RPA giver dig kendskab til proceskortlægning, procesoptimering og automatisering af processer. Du vil blive introduceret til optimering af forretningsprocesser, de mest anvendte teknologier til formålet, men også opnå kendskab til den seneste udvikling indenfor kunstig intelligens og maskinlæring.

Faget fokuserer bl.a. på

  • kortlægning af forretningsprocesser, digitalisering af forretningsprocesser og kvalificering af processer
  • vurdering af om en proces er effektiv (nok)?
  • opstilling af business case til at vurdere hvilke processer det kan betale sig at optimere
  • flowdiagrammer, dokumentation og automatisering med RPA
  • grundlæggende teknologiforståelse indenfor kunstig intelligens, maskinlæring og RPA

Relevans

Faget er relevant for dig, der ønsker at kvalificere dig yderligere i din nuværende stilling med en større forståelse for effektivisering af processer. Procesoptimering og RPA vinder indpas på tværs af alle brancher, og er relevant for mange - især dig, der arbejder med økonomi og/eller administration.

Udbytte

Teknologiforståelse for RPA giver dig kompetencerne til at:

  • identificere, analysere og kvalificere processer, der er velegnede til optimering
  • opstille og præsentere business cases for optimering af processer på tværs af virksomhedens funktioner
  • visualisere og dokumentere processer
  • vurdere de organisatoriske og ledelsesmæssige virkninger af procesoptimering

Praktisk

SmartLearnings online fag Teknologiforståelse til Robotic Process Automation (RPA) er så fleksibelt at du kan tilrettelægge dit studieforløb efter dine arbejdsmæssige og private forhold. Faget er praksisnært, hvorfor du straks kan bruge den viden du tilegner dig i dit professionelle virke.

Tilbage

Underviser

Christian Rune Fabricius Ifversen

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder