Grafisk design og UI

Vil du være med til at forbedre brugerens oplevelse på jeres hjemmeside? På faget Grafisk design og UI lærer du at designe interaktive brugergrænseflader og æstetisk design, der giver din modtager en god og succesfuld brugeroplevelse på hjemmesiden.

Introduktion

Den samlede brugeroplevelse, herunder velstrukturerede brugergrænseflader og flot design, er nok den vigtigste faktor for om din bruger har en god oplevelse på din hjemmeside - og i sidste ende om vedkommende køber dit produkt. Med en god brugeroplevelse på jeres hjemmeside, kan du være med til at sikre succesfuld interaktion med nuværende og potentielle kunder, såvel som investorer og andre interessenter.

På faget Grafisk design og UI lærer du derfor om:

  • skabelse af et godt site design og nemme, tilgængelige brugerflader
  • grafisk design og udvikling af kunderejsen relateret til brugeroptimering af sites
  • informationsarkitektur og hvordan du bruger det til bedst muligt at opstille informationer på sitet
  • farvelære, formgivning og æstetik
  • menneske-computer-interaktion (HCI), forståelsen for hvordan IT-løsninger kan tilpasses menneskets naturlige adfærd

Relevans

Faget er både relevant for dig, der arbejder med IT, marketing eller kommunikation eller på anden måde er med til at designe jeres hjemmeside. Uanset om du selv koder hjemmesiden, laver det grafiske design, eller bare vil kende muligheder og begrænsninger og tale fagpersonernes sprog, vil du få mange nyttige værktøjer på faget.

Du får også hands-on erfaring, så du er klar til at gå i gang med arbejdet med det samme.

Udbytte

Du får kompetencerne til at

  • skabe og optimere din virksomheds site, så det øger brugervenligheden
  • bruge grafiske virkemidler til at skabe et smukt og brugervenligt design, herunder indgående kendskab til formgivning, farvelære og æstetik
  • overordnet at skabe den bedste brugervenlighed og fornemmelsen af en top-professionel hjemmeside

Praktisk

På SmartLearnings online fag Grafisk design og UI, får du et fleksibelt studie, som du kan tilrettelægge så det passer bedst ind i din hverdag. Faget er praksisnært, hvilket betyder at vi tager udgangspunkt i dine problemstillinger og erfaringer, hvorfor du straks kan benytte din nyopnåede viden i dit arbejde.

Tilbage

Underviser

Merete Geldermann Lützen

Merete har en mastergrad i IKT og læring, og interesserer sig især for didaktisk design. Hun har i mange år arbejdet med elæring, både som underviser og udvikler af kurser og læringsobjekter.

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder