Kompetenceudvikling

Flere startdatoer:

Kompetenceudvikling spiller en afgørende rolle i forhold til vores effektivitet, engagement og motivation. Det er med til at sikre arbejdsglæde og tilfredshed og er derfor også et vigtigt punkt på dagsorden i HR-afdelingen.

Introduktion

På faget bliver du introduceret til teori, metoder og værktøjer, der hjælper dig med at planlægge, gennemføre og evaluere kompetenceudviklingsaktiviteter, ligesom du lærer, hvordan du kan facilitere læringsprocesser i en organisatorisk sammenhæng. 

På faget bliver du introduceret til hvordan du 

  • Kan anvende forskellige metoder til at afdække virksomhedens kompetenceudviklingsbehov
  • Kan anvise relevante læringsaktiviteter i lyset af konkrete kompetenceudviklingsbehov
  • Kan anvende konkrete metoder til effektsikring -og måling.

Relevans

Faget er relevant for dig som gerne vil deltage i virksomhedens arbejde med kompetenceudvikling og være med til at sikre, at arbejdet sker i overensstemmelse med de organisatoriske beslutninger og eventuelle udfordringer. 

Hvis du gerne vil udvikle dine evner inden for gennemførelse af kompetenceudviklingsprojekter på forskellige niveauer i organisationer og lære, hvordan du kan kortlægger hvilke interessenter du skal inddrage i kompetenceudviklingsarbejdet, er dette fag lige noget for dig.

Udbytte

På faget lærer du, hvordan du udvikler dine medarbejdere og omsætter viden, færdigheder og erfaringer til konkrete handlinger. Du får en forståelse for, hvordan du i overensstemmelse med organisationens strategi og udfordringer, kan arbejde med kompetenceudvikling.

Du  bliver i stand til: 

  • At facilitere og lede processer til kompetenceudvikling
  • At afdække hvilket kompetencebehov der er brug for
  • At opstille rammer for kompetenceudviklingsprocesser
  • At arbejde målrettet med kompetenceudvikling ud fra virksomhedens behov 

Praktisk

Du kan tage faget som en del af din akademiuddannelse, eller som et selvstændigt enkeltfag.

På HR-faget Kompetenceudvikling får du fleksibilitet til selv at tilrettelægge din studietid ind i din hverdag. Faget er praksisnært, hvilket betyder at du i dit professionelle virke, straks kan benytte de kompetencer du opnår på studiet.

AU i HR udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus.

Tilbage

Underviser

Mette Ravn Arnold

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder