7 gode råd fra studievejlederen når du skal vælge uddannelse

banner forside foraar 18

1. Byg oven på i stedet for at bygge viden siden af

Når du vælger at eftervidereuddanne dig, så er det vigtigt, at der er en rød tråd. Der skal være forbindelse fra din oprindelige uddannelse, din erhvervserfaring og den eftervidereuddannelse, du vælger at bygge oven på, så man som arbejdsgiver kan se, at du bygger videre, på det du kan.

2. Ledelsesfag giver gode kompetencer oven på det du allerede kan

Hvis du fx står i butik og gerne vil lave et brancheskifte, så kan det være svært at bygge oven på, så kan det være en god ide at kigge på ledelsesfaget. Hvis du gerne vil væk fra gulvet, så kan du fx blive teamleder, og derigennem få nogle andre opgaver. At tilegne sig ledelsekompetencer er en måde at komme videre på, fordi det også er interessant i andre brancher.

3. Hvis tid er en udfordring så sørg for det er fleksibelt

Hvis du jonglerer med arbejde og små børn, så kan det være svært at få en uddannelse passet ind. Derfor er det vigtigt, at uddannelsen er fleksibel. At du kan studere når det passer ind i din hverdag, hvor du vil, når du vil online, det er helt afgørende for rigtig mange studerende.

4. Det er ikke den skolebænk du husker 

Det kan være skræmmende at skulle tilbage på skolebænken, fordi du husker, den gang du fx gik på en ungdomsuddannelse. Vores erfaring er, at når du fordyber dig i noget meget specifikt, som tager udgangspunkt i dine egne udfordringer fra dit arbejde, så bliver det meget nemmere, end da du gik på en ungdomsuddannelse, hvor du skulle spænde meget bredt. Hvis du alligevel føler, at det er for lang tid siden, at du fx skrev en rapport, så har vi indledningsfag som Indledende studieteknik, der klæder dig på til at studere igen.

5. Start med et enkelt fag

Det kan være en stor mundfuld at klikke tilmeld på en hel uddannelse, der strækker sig to år ud i fremtiden, derfor kan du starte med at tage et enkelt fag. Det vil sige starte et sted og så bygge mere på, hvis du får blod på tanden. Du kan ofte bruge dit enkelfag som valgfag på en større uddannelse, så du behøver ikke købe hele pakken på en gang.

6. Start der hvor du synes det er interessant

Start med det fag du synes, der er mest interessant, hvis det ikke var det du drømte om, så kan du bruge det som et valgfag, lige meget hvad, så har du lært noget nyt. Hver gang du tager et fag, så er det noget nyt på CV’et.

7. Du bliver en del af et læringsfællesskab

En bekymring når du læser online, er om du får nok sparring og interaktion med dine medstuderende. Det er heldigvis et stort fokusområde for vores undervisere. Det er selvfølgelig ikke det samme, som når man mødes fysisk, men underviserne arbejder meget på at skabe digitalt nærvær på hver deres måde, så du bliver en del af et lærerigt online netværk.

 Hvis du staidg er i tvivl om, hvad du skal vælge, så kan du altid kontakte til vores studievejleder Liselotte på telefon +45 3615 4829 eller mail
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hjælp