Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

robotjournalistik

Har du overvejet, at det måske ikke er et menneske, som har skrevet den artikel, du læste i morges? Det havde jeg ikke før min kollega hviskede mig ordet robotjounalistik i øret.

       

Onsdag den 4. december klokken 20:00 holder Andreas Marckmann Andreassen et webinar om robotjournalistik, der lige nu boomer i mediebranchen. Her er det nemlig algoritmer, som skriver artikler om alt fra sport og finans til bolighandler og politik. På webinaret vil du blive klogere på, hvordan robotjournalistik virker, og hvilke potentialer og problemer, der er ved at bruge denne type teknologi i medierne.

Når robotterne rykker ind på medierne, rykker de it-professionelle med. Det stiller nye krav til både journalister og it-folk, som skal kunne tale samme sprog. Og det er svært, når den ene taler dansk og den anden C#, og samtidig kommer fra to forskellige arbejdskulturer. For eksempel udspringer journalister af en nulfejlskultur, imens it-verdenen har en beta-kultur. Hvad kan vi lære af hinanden, og hvilke opgaver er der til it-professionelle i en automatiseret mediebranche?

                          

Om oplægsholderen

Webinaret afholdes af Andreas Marckmann Andreassen, der er fellow på SDU frem til 1. februar 2020. Andreas er netop igang med at undersøge, hvordan automatisering - ikke mindst robotjournalistik - forandrer mediebranchen. Han har fokus på kvalitet, etik, arbejdsvilkår og strategi. Fellowshippet ender med en bog, som udkommer i 2020. Efter fellowship-projektet vender Andreas Marckmann Andreassen tilbage til posten som digital redaktør på Fagbladet Journalisten. Han er desuden forfatter til "Etik for journalister på nettet" (med Jakob Albrecht) og "Håndbog i EU for journalister". I 2019 modtog han fagjournalisternes pris i Dansk Journalistforbund - O-Prisen.

Billede robotjournalistik
foto-byline: Jacob Nielsen

      

Det er gratis at deltage i webinaret, men du skal tilmelde dig her på siden. 

Link til webinaret sendes til din mail dagen før og på selve dagen for webinaret.

Vil du ikke gå glip af andre gode tilbud om gratis webinar? Så skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev. 

Tilmeld dig

* skal udfyldes