Hvis du er faglært eller ufaglært, har du stadig mulighed for at få op til 10.000 kr. til videreuddannelse i 2021.

Omstillingsfond


Obs:
Midlerne tildeles efter først til mølle-princippet, og interessen er stor. Der er nu begrænsede midler tilbage i puljen, så jo før du søger, desto større er sandsynligheden for, at du kommer i betragtning til midlerne.


Når puljen er tømt, vil du fortsat kunne søge om støtte til din kompetenceudvikling fra Omstillingsfonden, men du vil komme på en venteliste. Hvis vi får tildelt yderligere midler, er du 'i kø' til dem, alternativt kontakter vi dig for alternativ betalingsform.

 

Du kan få del i pengene, hvis du kan sige ja til følgende 

 • Du er faglært eller ufaglært

  • Det vil sige at din højest fuldførte uddannelse enten er en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller tilsvarende.
 • Du er i job

  • Enten som deltids eller heltids ansat
  • Det er et krav, at du er ansat i en dansk virksomhed, når faget begynder. 
 • Du søger personligt 

  • Det vil sige, at det er dig, og ikke din virksomhed, der søger om betaling fra omstillingsfonden.
  • Din virksomhed kan sagtens være betaler, hvis du overstiger de 10.000 kr. pr. år.
 • Du kan IKKE få din uddannelse betalt, hvis...

  • du har gennemført en videregående uddannelse som f.eks. en erhvervsakademiuddannelse, akademiuddannelse, professionsbacheloruddannelse, diplomuddannelse (herunder HD 2. del), bacheloruddannelse eller en anden uddannelse på tilsvarende eller højere niveau.
  • du er selvstændig, da du ikke opfattes som ansat, med mindre at du også har en fuldtids- eller deltidsbeskæftigelse som ansat.

Se yderligere om vilkår for betaling via omstillingsfonden på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

  

Hvilke uddannelser kan jeg få støtte til?

Du kan søge om støtte til alle vores fag på akademi- og diplomuddannelserne, dog ikke til Indledningsfagene og korte kurser. Det er startdatoen på det pågældende hold, der afgør hvilket år din støtte hører til. Dvs. et fag som du tilmelder dig i december måned 2020, men som først starter i februar 2021, trækkes fra de 10.000 kr., som du kan bruge i 2021. 

Se alle vores fag her

  

Du kan søge nu

Vi har lavet et teknisk set-up, som gør det nemt for både dig og os at holde styr på, hvornår du har brugt dine omstillingsmidler hvert år. Du kan derfor tilmelde dig og søge støtte til et af vores mange fag, uanset hvornår det afvikles. Dog må vi først bekræfte betaling via omstillingsfond tidligst 3 måneder før opstart. 

Du skal ikke være bange for, at der ikke er plads på holdene. Vores uddannelser er 100% online, så vi kan altid finde en plads til dig. Men det er først til mølle, det vil sige, at når den samlede pulje for et kalenderår er tom, fyldes den først op ved årsskifte.

 

Hvordan og hvornår, søger jeg?

Det er meget let at få del i pengene. Du tilmelder dig på helt almindelig vis. Det gør du ved, at vælge 'betalingskort, privat' , 'betalingskort, arbejdsgiver' eller ' arbejdsgiver/kompetencefond, når vi spørger dig, hvordan du skal faktureres. Du skal så udfylde lidt flere felter og uploade en Tro- og Love- erklæring på, at du opfylder kriterierne for støtten.

Hvis du har valgt betaling med kort, skal du klikke på Betaling med kort, for at afslutte din tilmelding. Kun hvis du overstiger 10.000 pr. år eller du har valgt en tillægsydelse, fx. fremmødeeksamen, spørger vi om dine kort-data. 

Hvis du tilmelder dig flere fag, der starter indenfor samme kalenderår, skal du huske at oplyse det beløb, de(t) tidligere fag har kostet. 

Frist for ansøgning om betaling via omstillingsfond er startdatoen for det tilmeldte fag.
Hvis du har tilmeldt dig efter fagets startdato, er frist for ansøgning, den dato du tilmelder dig.   
 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til, om du kan få finansieret din uddannelse, eller hvilken uddannelse du skal vælge, er du altid velkommen til at ringe 3615 4519 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. til vores studievejleder Liselotte, som sidder klar til at hjælpe dig.  

 

Hvor kommer pengene fra? 

I forlængelse af den trepartsaftale, der blev indgået i 2017 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, har Uddannelses- og Forskningsministeriet oprettet en omstillingsfond. Der er afsat 65 millioner kroner årligt – i 2018 dog 32,5 millioner, da ordningen starter 1. august. Puljen bliver fordelt efter først til mølle princippet med max 40.000 kr. per person fordelt over fire år (2018-2021). 

Formålet med omstillingsfonden er blandt andet at sikre muligheden for at medarbejdere på arbejdsmarkedet løbende kan holde deres kompetencer relevante og at løfte deres kvalifikationer. 

Det betyder, at alle faglærte og ufaglærte i job, nu har muligheden for at søge om at få 10.000 kroner årligt til kompetenceløft via fag på akademi- og diplomuddannelserne. Vi er så heldige, at aftalen omfatter alle vores fag på akademi- og diplomniveau, og du kan derfor frit vælge fag på alle hylder.

Træk den ikke for længe med at søge, for pengene bliver fordelt efter 'først til mølle’ princippet.

 

Se alle vores fag her


Ministeriets FAQs om tilskud via omstillingsfond

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Liselotte Hansen

Studievejleder

36 15 45 19


Helpdesk