Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du nu mulighed for at få op til 40.000 kr. til videreuddannelse. Helt konkret kan du få op til 10.000 kr. årligt til at uddanne dig i over fire år.

Omstillingsfond

Du kan få del i pengene, hvis du kan sige ja til følgende 

 • Du er faglært eller ufaglært

  • Det vil sige at din højest fuldførte uddannelse enten er en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller tilsvarende.
 • Du er i job

  • Vi skelner ikke mellem om du er ansat på heltid eller deltid. 
  • Det er et krav, at du er ansat i Danmark, når faget begynder. 
 • Du søger personligt 

  • Det vil sige, at det er dig, og ikke din virksomhed, der skal stå som ”betaler” af uddannelsen.
 • Du kan IKKE få din uddannelse betalt hvis...

  • du har gennemført en dansk videregående uddannelse som f.eks. en erhvervsakademiuddannelse, akademiuddannelse, professionsbacheloruddannelse, diplomuddannelse (herunder HD 2. del), bacheloruddannelse eller en anden dansk uddannelse på tilsvarende eller højere niveau, så kan du ikke modtage støtte.
  • du er selvstændig, kan du ikke modtage støtte, da du ikke opfattes som ansat, med mindre at du også har en fuldtids- eller deltidsbeskæftigelse som ansat.
  • du er arbejdsgiver, kan du ikke modtage støtte. 

 

Hvilke uddannelser kan jeg få støtte til?

Du kan søge om støtte til alle vores fag på akademi- og diplomuddannelserne, dog ikke til Indledningsfagene. Det er startdatoen på det pågældende hold, der afgør hvilket år din støtte hører til. Dvs. et fag som du tilmelder dig i oktober måned 2018, men som først starter i februar 2019, trækkes fra de 10.000 kr., som du kan bruge i 2019. 

Se alle vores fag her

  

Du kan søge allerede nu 

Vi har lavet et teknisk set-up, som gør det nemt for både dig og os at holde styr på, hvornår du har brugt dine omstillingsmidler. Du kan derfor tilmelde dig og søge støtte til et af vores mange fag, der starter efter den 1. august 2018. Du skal ikke være bange for, at der ikke er plads på holdene. Vores uddannelser er 100% online, så vi kan altid finde en plads til dig. Men det er først til mølle det vil sige, at når den samlede pulje er tom, fyldes den først op ved årsskiftet.

 

Hvordan søger jeg?

Det er meget let at få del i pengene, da du ikke skal lave nogle separat ansøgning for det. Du tilmelder dig på helt almindelig vis. Det gør du ved, at vælge 'betalingskort, privat', når vi spørger dig, hvordan du skal faktureres. Du skal så udfylde lidt flere felter og en Tro- og Love- erklæring på, at du opfylder kriterierne for støtten.

 

Har du spørgsmål? 

Hvis du har spørgsmål til, om du kan få finansieret din uddannelse, eller hvilken uddannelse du skal vælge, er du altid velkommen til at ringe 36 15 45 19 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. til vores studievejleder Lise Lotte, som sidder klar til at hjælpe dig.  

 

Hvor kommer pengene fra? 

I forlængelse af den trepartsaftale, der blev indgået i 2017 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, har Uddannelses- og Forskningsministeriet oprettet en omstillingsfond. Der er afsat 65 millioner kroner årligt – i 2018 dog 32,5 millioner, da ordningen starter 1. august. Puljen bliver fordelt efter først til mølle princippet med max 40.000 kr. per person fordelt over fire år. 

Formålet med omstillingsfonden er blandt andet at sikre muligheden for at medarbejdere på arbejdsmarkedet løbende kan holde deres kompetencer relevante og at løfte deres kvalifikationer. 

Det betyder, at alle faglærte og ufaglærte i job, nu har muligheden for at søge om at få 10.000 kroner årligt til kompetenceløft via fag på akademi- og diplomuddannelserne. Vi er så heldige, at aftalen omfatter alle vores fag på akademi- og diplomniveau, og du kan derfor frit vælge fag på alle hylder.

Træk den ikke for længe med at søge, for pengene bliver fordelt efter 'først til mølle’ princippet. 

Se alle vores fag her

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Liselotte Hansen

Studievejleder

36 15 45 19