Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du nu mulighed for at få op til 40.000 kr. til videreuddannelse. Helt konkret kan du få op til 10.000 kr. årligt til at uddanne dig i over fire år.

Omstillingsfond

    

Kan du få GRATIS videreuddannelse?

Du kan få del i pengene, hvis du:

 • Er faglært eller ufaglært
  • Det vil sige at din højest fuldførte uddannelse enten er en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller tilsvarende.

   Hvis du har gennemført en dansk videregående uddannelse som f.eks. en erhvervsakademiuddannelse, akademiuddannelse, professionsbacheloruddannelse, diplomuddannelse (herunder HD 2. del), bacheloruddannelse eller en anden dansk uddannelse på tilsvarende eller højere niveau, så kan du ikke modtage støtte fra Omstillingsfonden.

 • Er i job
  • Vi skelner ikke mellem om du er ansat på heltid eller deltid, men det er et krav, at du er ansat i Danmark, når faget begynder.
  • Hvis du er selvstændig, kan du ikke modtage tilskud, da du ikke opfattes som ansat, med mindre at du også har en fuldtids- eller deltidsbeskæftigelse som ansat.
  • Hvis du er arbejdsgiver, kan du ikke modtage tilskud.
  • Hvis du er fuldtidsstuderende på en videregående uddannelse, kan du ikke modtage tilskud.
       

Kan jeg allerede søge nu?

Ja, det kan du. Vi har et teknisk set-up, som gør det nemt for både dig og os at holde styr på, hvornår du har brugt dine omstillingsmidler. Du kan derfor tilmelde dig og søge støtte til et af vores mange fag, der starter efter den 1. august 2018. Du skal ikke være bange for, at der ikke er plads på holdene. Vores uddannelser er 100% online, så vi kan altid finde en plads til dig. 


Hvordan søger jeg?

Du kan søge samtidig med, at du tilmelder dig på helt almindelig vis. Det gør du ved, at vælge 'betalingskort, privat', når vi spørger dig, hvordan du skal faktureres. Du skal så udfylde lidt flere felter og en Tro- og Love- erklæring på, at du opfylder kriterierne for støtten.
    

Hvilke uddannelser kan jeg få støtte til?

Du kan søge om støtte til alle vores fag på akademi- og diplomuddannelserne. Det er startdato på et hold, der afgør hvilket år din støtte hører til. Dvs. et fag som du tilmelder dig i oktober måned 2018, men som først starter i februar 2019, det trækker på de 10.000 kr. som du kan bruge i 2019.

Se alle vores fag her

     

Hvem gør det muligt?

I forlængelse af den trepartsaftale, der blev indgået i 2017 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, har Uddannelses- og Forskningsministeriet oprettet en omstillingsfond.

Formålet med omstillingsfonden er blandt andet at sikre muligheden for at medarbejdere på arbejdsmarkedet løbende kan holde deres kompetencer relevante og at løfte deres kvalifikationer. 

Det betyder, at alle faglærte og ufaglærte i job, nu har muligheden for at søge om at få 10.000 kroner årligt til kompetenceløft via fag på akademi- og diplomuddannelserne. Vi er så heldige, at aftalen omfatter alle vores fag på akademi- og diplomniveau, og du kan derfor frit vælge fag på alle hylder. Men husk nu: træk den ikke for længe med at søge, for pengene bliver fordelt efter 'først til mølle’ princippet.

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Liselotte Hansen

Studievejleder

36 15 45 19