Eksternt - og internt regnskab

Som økonomi- og regnskabsmedarbejder er det afgørende at du kender og forstår de væsentligste teorier og metoder indenfor udarbejdelse af årsrapporten og virksomhedens økonomiske styring. 

Introduktion

På eksternt- og internt regnskab er formålet at øge din praktiske indsigt i virksomhedens regnskabs- og økonomifunktioner med udgangspunkt i de nyeste teorier og metoder indenfor faget.

Når du har gennemført faget vil du kunne håndtere og reflektere over en moderne virksomheds regnskabsudfordringer og opgaver.

På faget fokuseres bl.a. på

  • datagrundlaget for en virksomheds løbende transaktionsanalyser
  • principper for og udarbejdelse af, analyse og vurdering af en virksomheds årsrapport
  • inddragelse af omkostningsteori i relation til en virksomheds generelle rapportering, styring og beslutningsopgaver
  • valg og vurdering af en virksomheds rapporterings- og styringssystem
  • udarbejdelse af beslutningsgrundlag til løsning af en virksomheds løbende økonomiske styring på kort og lang sigt i relation til aktiviteter, kapacitet, likviditet og finansiering

Relevans

Faget er særligt relevant for dig, der ønsker en dyb forståelse og indsigt i regnskabs- og økonomifunktionens aktiviteter og processer i mindre og mellemstore virksomheder eller revisions- og finansieringsvirksomheder.

Udbytte

Efter du har gennemført faget vil du kunne

  • reflektere over og identificere de mest optimale styringsværktøjer og modeller til anvendelse i virksomhedens løbende rapportering, årsregnskab og beslutningsgrundlag
  • udarbejde årsregnskab og relevante økonomiske beslutningsgrundlag for en lille eller mellemstor virksomhed

Praktisk

SmartLearnings diplomfag Eksternt - og internt regnskab foregår online, og er derfor så fleksibelt at du kan tilrettelægge dit studie, så det passer bedst ind i din hverdag. På faget tager vi udgangspunkt i dine ledelsesmæssige problemstillinger og erfaringer, så din læring forankres i din daglige praksis.

Tilbage

Underviser

Hans Svenningsen

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder