Interface Design

Giv dine brugere en god oplevelse på dit website med en god, logisk og praktisk brugergrænseflade og et brugervenligt og æstetisk pænt digitalt design. 

Introduktion

På faget Interface Design lærer du at omsætte komplekse informationsarkitekturer til praktiske og logiske navigationsstrukturer, og et godt design til datavisualisering.

Fagets helt centrale fokusområder er hvordan man skaber sammenhæng mellem det funktionelle og det æstetiske, så du kan skabe en brugerflade som er nem at bruge og som samtidig ser flot ud.

Vi beskæftiger os bl.a. med

  • anvendelsen af forskellige principper for strukturering og organisering af information
  • hvordan du mest effektivt benytter formgivningsprincipper til at danne den gode brugerflade
  • de mest almindelige tilgængelighedsstandarder, og hvordan du tager højde for de psykologiske faktorer som påvirker menneskers interaktion med computere
  • en række designmæssige og æstetiske virkemidler, og hvordan du analyserer dig frem til den rigtige løsning

Relevans

Faget er relevant for dig, der gerne vil kunne strukturere et websites informationsarkitektur med tanke på sammenhængen mellem funktionalitet og formgivning, og med hensyntagen til æstetik og brugervenlighed. 

Udbytte

Med faget bliver du i stand til at

  • identificere og anvende forskellige gængse interaktionsprincipper
  • anvende standardiserede formelle designmetoder ved udviklingen af brugergrænseflader, herunder prototyping
  • opsætte information der er let tilgængeligt og æstetisk flot for brugerne

Praktisk

Da faget Interface Design foregår online, er det så fleksibelt at du kan tilrettelægge dit studie efter dine professionelle og private forhold. Der tages udgangspunkt i dine problemstillinger og erfaringer på faget, så din læring forankres i din daglige praksis.

Tilbage

Underviser

Merete Geldermann Lützen

Merete har en mastergrad i IKT og læring, og interesserer sig især for didaktisk design. Hun har i mange år arbejdet med elæring, både som underviser og udvikler af kurser og læringsobjekter.