Diskret matematik

Flere startdatoer:

Drømmer du om at forbedre dine matematiske kompetencer i forhold til softwareudvikling, så du kan anvende fundamentale matematiske strukturer og matematiske bevisteknikker i dit udviklingsarbejde? På faget Diskret matematik opnår du en forståelse for matematiske bevisteknikker, induktion, rekursion og programudsagn.

Introduktion

På faget Diskret matematik opnår du kompetencer så du er i stand til at forbedre dine matematiske kompetencer i forhold til softwareudvikling, så du kan anvende fundamentale matematiske strukturer og matematiske bevisteknikker i dit udviklingsarbejde.

Når du tager faget Diskret matematik vil du 

  • Blive kvalificeret til at udarbejde funktionelle specifikationer baseret på prædikatslogik
  • Få færdigheder inden for softwareudvikling gennem kendskab til matematiske begreber og strukturer
  • Lære at anvende specifikationer til verifikation af programelementer

Relevans

Du lærer om mængder, logik, funktioner og relationer, bevisteknikker, induktion og rekursion samt formelle specifikationer og programudsagn.

Udbytte

Du får kompetencerne til at

  • tilegne dig viden og færdigheder inden for softwareudvikling, som kræver kendskab til matematiske begreber og strukturer
  • gennemføre simple matematiske beviser og udføre funktionelle specifikationer udtrykt i prædikatslogik.

Praktisk

Faget Diskret matematik er så fleksibelt, at du kan tilrettelægge studiet, så det passer bedst ind i din hverdag. Vi tager udgangspunkt i dine problemstillinger og erfaringer, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde.

Tilbage

Underviser

Steffan Bøge Leth Krogh

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder