Diskret matematik

Er du klar til at tage dine IT-skills til næste level?

Med diskret matematik kommer du til at forbedre dine matematiske kompetencer i forhold til softwareudvikling, så du kan anvende fundamentale matematiske strukturer og matematiske bevisteknikker i dit udviklingsarbejde.

Glæd dig til at udvikle de skarpeste, hurtigste og mest effektive algoritmer - dine IT-kolleger kommer til at tabe kæben!

Introduktion

Diskret matematik - bare navnet lyder kringlet, ikke? Det er i den grad også et level op i din uddannelse i softwareudvikling. De modige studerende, der tager faget, kan efter eksamen jonglere med begreber som induktion, rekursion, prædikatslogik og programudsagn. Og de kan udvikle algoritmer, så englene synger.

Når du tager faget Diskret matematik, vil du:

 • arbejde med tælleteknikker. Med tælleteknikker får du en forståelse, så du kan se og beregne muligheder
 • arbejde med mængder og mængde operationer, så du forstår baggrunden for lister og andre collections, samt at arbejde effektivt med dem
 • arbejde med logiske slutninger, og dermed blive bedre til at designe udsagn/betingelser/conditions i din kode
 • lære at anvende fundamentale matematiske strukturer og matematiske bevisteknikker i dit udviklingsarbejde
 • blive kvalificeret til at udarbejde funktionelle specifikationer baseret på prædikatslogik
 • få færdigheder inden for softwareudvikling gennem kendskab til matematiske begreber og strukturer
 • lære at udvikle rekursive algoritmer, samt bevise algoritmens korrekthed

Lyder det indviklet? Vi lægger ikke skjul på, at det her fag ikke er for dem, der bare vil hurtigst muligt gennem studiet og have et eksamensbevis i hånden. Det er til gengæld lige noget for dig, der elsker at nørde din faglighed og gerne vil være én af de dygtigste. Hvis du har mod på at tage udfordringen op, hjælper din underviser dig trygt og sikkert gennem pensum - Amar' halshug.

Relevans

Du lærer om mængder, logik, funktioner og relationer, bevisteknikker, induktion og rekursion samt formelle specifikationer og programudsagn. Alt sammen guld værd i din IT-værktøjskasse.

Udbytte

Med diskret matematik i rygsækken bliver du en haj til at:

 • opstille logiske udsagn på kort og korrekt logisk måde. Med andre ord: At skrive din algoritme kortere og mere præcist, så den bliver lettere at læse for dig selv og andre
 • bevise påstande ved hjælp af forskellige bevismetoder såsom direkte bevis, kontrapositionsbevis, modstridsbevis og induktionsbevis. Med andre ord bliver du bedre til at vurdere effektiviteten af dine algoritmer
 • bruge forskellige matematiske begreber og teknikker til at løse både kendte og nye problemstillinger
 • ...og du får stor respekt fra dine IT-kolleger

Din underviser siger

Når du får forståelse for diskret matematik, åbner der sig en helt ny verden af muligheder for udvikling og problemløsning i dit arbejde. Det lyder måske som et kompliceret fag, men vi tager det sammen skridt for skridt, så du altid føler dig tryg i materialet. Jeg glæder mig til at møde dig!” 

- Steffan, underviser i Diskret matematik

Praktisk

Faget Diskret matematik er så fleksibelt, at du kan tilrettelægge studiet, så det passer bedst ind i din hverdag. Vi tager udgangspunkt i dine problemstillinger og erfaringer, som du kan bruge direkte i dit daglige arbejde.

Tilbage

Underviser

Steffan Bøge Leth Krogh

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder