Forretningsforståelse

Skal din virksomheds strategi og forretningsmodel have et eftersyn? Så er faget Forretningsudvikling noget for dig. Du får kompetencerne til at vælge løsningsmodeller, der tager højde for din virksomheds position og strategiske situation på et kvalificeret grundlag

Introduktion

På faget Forretningsudvikling er formålet at du øger dine analytiske egenskaber med udgangspunkt i de nyeste teorier og metoder indenfor området. Sammenlagt vil det gøre dig i stand til kritisk at vurdere din virksomheds eksisterende strategi og økonomiske grundlag. 

Når du har gennemført faget vil du kunne anvende og reflektere over de forskellige modellers styrker og svagheder til brug i udvikling af din virksomhed.

På faget fokuseres bl.a. på

  • Omverdens analyse
  • Konkurrentanalyse
  • Forretningsmodeller
  • Strategivalg
  • Analyse af virksomhedens økonomiske nøgletal

Relevans

Faget er særligt relevant for dig, der ønsker en dyb forståelse og indsigt i analysefunktionen og dens processer i mindre og mellemstore virksomheder, og dermed indflydelse på det strategiske arbejde.

Udbytte

Efter du har gennemført faget vil du kunne

  • reflektere over og identificere de mest optimale analyseværktøjer, som du kan anvende som udgangspunkt for din vurdering af sammenhængen mellem virksomhedens aktuelle værditilbud og forretningsmodel.
  • formidle virksomhedens problemstillinger og løsningsforslag til samarbejdspartnere og interessenter. 

Praktisk

Hos SmartLearning får du et fleksibelt studieforløb, hvor det er dig der styrer hvordan studiet tilpasses til din hverdag - ikke omvendt. Faget tager udgangspunkt i dig og dine erfaringer, og kobler læring og teori tæt sammen med din daglige praksis.

Underviser

Henning Knudsen

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder