Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
smartlearning logo

Den økonomiske diplomuddannelse styrker din profil væsentligt indenfor regnskabsvæsen og økonomisk styring, så du kan varetage opgaver af mere kompleks karakter fortrinsvis i den private sektor.

Fakta

Niveau

Mellemlang Videregående Uddannelse (MVU)

Fremtidsmuligheder

Masteruddannelse

Varighed

ca. 2-3 år på deltid

Introduktion til uddannelsen

Formålet med Den merkantile diplomuddannelse, retning Økonomi og regnskab (Diplom i Økonomi og regnskab) er at kvalificere dig til at varetage økonomistyrings- og regnskabsfunktioner på et højere niveau inden for det merkantile område.

Du vil på uddannelsen arbejde med relevante løsningsmodeller, og du vil øge din viden om væsentlige teorier og metoder i relation til økonomi- og regnskabsområdet.

På uddannelsen er der stor fokus på at koble teori og praksis, med udgangspunkt i den nyeste forskning og teorier indenfor området. Du arbejder derfor undervejs med erfaringer og problematikker fra din egen hverdag.

Uddannelsen retter sig særligt mod dig som arbejder med eller ønsker at arbejde med økonomistyring og regnskab på et højere niveau indenfor små og mellemstore virksomheder, revision eller finansielle virksomheder.

Uddannelsen bygger videre på den viden du har erhvervet på en akademiuddannelse i økonomi- eller ressourcestyring eller anden uddannelse, hvor du har et solidt basiskendskab til erhvervsøkonomi og økonomistyring.

Uddannelsen foregår online, hvorfor studiet er så fleksibelt at du kan tilrettelægge din videreuddannelse så det passer bedst ind i din hverdag.

Du vælger selv om du vil tage hele uddannelsen, eller blot udvælge de fag der interesserer dig.

Din studievejleder

Liselotte 9F5A7471 web din studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder

Uddannelsens opbygning

Diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab består af to obligatoriske fag på i alt 15 ECTS-point, 3 retningsspecifikke fag på i alt 25 ECTS-point, et valgfag på 5 ECTS-point og et afgangsprojekt på i alt 15 ECTS-point. 

Obligatoriske fag

Retningsspecifikke fag

Uddannelsen består af i alt 60 ECTS-point.

Praktisk

En diplomuddannelse består af i alt 60 ECTS-point.

Varighed

Hos SmartLearning foregår alle fag som udgangspunkt på deltid. Derfor vil uddannelsen typisk tage ca. 2-3 år.

Da du selv bestemmer tempoet, kan du vælge at tage to fag samtidig, eller tage en pause. Det er dog et krav at uddannelsen skal være færdiggjort senest 6 år efter du er påbegyndt.

Studieordning

Find studieordningen for Den merkantile diplomuddannelse her (pdf)

Find uddannelsesretningen Økonomi og regnskab på s. 35

Fremtidsudsigter

Med en Diplomuddannelse i Økonom og regnskab stiler du typisk mod at arbejde med økonomistyring og regnskab på et højere niveau indenfor små og mellemstore virksomheder, revision eller finansielle virksomheder.

Uddannelsen kvalificerer dig til at fortsætte på en relevant Master uddannelse i både ind- og udland.

Adgangskrav

Optagelse på diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab forudsætter at du

  • minimum har gennemført en faglig relevant Kort Videregående Uddannelse (KVU)
  • har mindst 2 års fagrelevant erhvervserfaring fra økonomi-området

De to års erhvervserfaring skal ligge EFTER adgangsgivende uddannelse.

Realkompetencevurdering (RKV)

Der kan foretages en realkompetencevurdering (RKV) for adgangsbevis til en Diplomuddannelse, hvor dine samlede reelle kompetencer vurderes i forhold til optagelse.

Bestil en kompetenceafklaring her.

For mere information, kontakt studievejledningen.

Tilmelding

Du tilmelder dig et fag ad gangen - uanset om du vil tage et enkelt fag eller planlægger at tage hele uddannelsen.

Tilmeldingen finder du på hvert enkelt fag. Når du vil tage næste fag på uddannelsen skal du tilmelde dig på ny. Du forpligter dig derved kun til det tilmeldte fag, ikke hele uddannelsen.

Se mere om fagene på hvert enkelt fag. Her finder du også information om næste opstartsdato, pris, eksamensform, eksamensdato etc.

Har du spørgsmål?

Kontakt vores studievejleder

Din studievejleder

Liselotte Hansen

Studievejleder
3615 4519