Hos SmartLearning benytter vi cookies for at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Ved fortsat brug af hjemmesiden samtykker du til vores brug af cookies.   Læs mere     OK
Matematik med økonomisk profil
smartlearning logo

Matematik med økonomisk profil er et forberedende fag, der giver dig grundlæggende viden indenfor det matematiske område. Faget er oplagt for dig, der vil tage et eller flere af SmartLearnings online fag i økonomi, men mangler de grundlæggende matematiske færdigheder.

Flere startdatoer:

Introduktion

Formålet med faget er at forberede dig til de økonomiske akademifag.

På faget får du en grundlæggende introduktion til eller genopfriskning af en lang række matematiske områder, der er essentielle for dit studieforløb som økonomistuderende.

Relevans

Matematik med økonomisk profil er et indledende fag, særligt relevant for dig der

  • planlægger at tage et eller flere økonomifag, og
  • hvis det er lang tid siden du har beskæftiget dig med matematik

Udbytte

Faget giver dig sikkerhed i arbejdet med ligninger og uligheder, og du opnår en bred basisviden om rentes- og annuitesregning, mens væsentlige begreber om statistik og differentialregning introduceres.

Vi gennemgår blandt andet

  • simple såvel som komplekse procentudregninger
  • 1. og 2. gradsligningerudregning af 1. grads uligheder
  • Excel til rentes- og annuitetsregning
  • differentialregning, som er særlig vigtig baggrundsviden ved de matematiske tilgange på faget Erhvervsøkonomi

Du får derfor de matematiske kompetencer, som du bl.a. skal bruge til at studere på Smartlearnings kurser på akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring.

Praktisk

SmartLearnings online fag i indledende matematik er så fleksibelt at du kan tilrettelægge forløbet efter dine arbejdsmæssige og private forhold. Det du lærer på faget, kan du straks bruge i dit professionelle liv.

Underviser

Thomas Petersen